Mesto Žilina dalo skontrolovať nevhodne upevnené vtáčie búdky, o ich rozmiestnení a bezpečnosti bude rokovať


Foto: Mesto Žilina dalo skontrolovať nevhodne upevnené vtáčie búdky, o ich rozmiestnení a bezpečnosti bude rokovať

Na viacerých žilinských sídliskách sú už dlhšiu dobu umiestnené nevhodne upevnené vtáčie búdky, ktoré ohrozujú hlavne tých najmenších Žilinčanov. Jedna z nich mala dokonca spadnúť z výšky približne štyroch metrov tesne vedľa hrajúcich sa detí. O tomto incidente a obavách ostatných obyvateľov mesta sme informovali v našom nedávnom článku.


Hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík v odpovedi na podnety vysvetlil, že vtáčia búdka spadla zo stromu pri nápore silnejšieho vetra. Uznáva, že dôvodom mohlo byť zlé upevnenie drevenej konštrukcie na strome. Podobný problém by už však podľa neho hroziť nemal.

„Po tom, ako sa vtáčia búdka uvoľnila, sme v rámci reklamačného procesu požiadali dodávateľa o skontrolovanie všetkých búdok v tejto lokalite,“ uviedol hovorca Vladimír Miškovčík.

Napriek tomu, že mesto v tejto chvíli považuje vtáčie búdky za bezpečné, nasledujúci týždeň by sa malo konať stretnutie zástupcov mesta a Štátnej ochrany prírody. „Účelom bude prehodnotiť počet, rozmiestnenie či spôsob upevnenia vtáčích búdok a v prípade potreby realizovať potrebné opatrenia,“ dodal hovorca mesta Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu