Priesak vody z potrubia na ulici T. Vansovej v Žiline opravili, poslankyňa upozorňuje na nedostatky po výkopoch


Foto: Priesak vody z potrubia na ulici T. Vansovej v Žiline opravili, poslankyňa upozorňuje na nedostatky po výkopoch

V nedeľu 20. marca začala na žilinskom sídlisku Vlčince spod zeme presakovať voda. Na ulici Terézie Vansovej by k tomuto javu malo údajne dochádzať opakovane. Podľa spoločnosti Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s. (SEVAK) mala voda unikať z potrubia verejného vodovodu LT DN 200. O poruche a následnej reakcii prevádzkovateľa vodovodu sme informovali v predošlom článku.

Vodárenská a kanalizačná spoločnosť sa pôvodne vyjadrila, že porucha vzhľadom na malé množstvo unikajúcej vody znesie odklad. Prevádzkovateľ však nakoniec začal s opravou už po týždni od približného zamerania úniku.

V utorok 29. marca v ranných hodinách bola na miesto dovezená technika a SEVAK začal s výkopovými prácami. V ich priebehu bolo zistené, že voda unikala zo spojnice potrubia. Po dokončení práce vykopanú jamu opäť zasypali. Po tom, čo zemina uľahne, by na tomto mieste mala byť vysadená nová tráva.


Okolie ulice Terézie Vansovej bolo rozkopané aj v minulosti, nasledovať mala rovnaká terénna úprava. Poslankyňa Iveta Martinková v príspevku na sociálnej sieti včera upozornila, že k žiadnej úprave doposiaľ nedošlo.

„Keď sme žiadali urovnanie pôdy po týchto rozkopávkach okolo ulice Vansová, ale nielen tam, bolo nám povedané, že Zem uľahne a potom zasadia trávu. Vyzerá to tam teraz hrozne a s pracovníčkou z mesta som dnes absolvovala obhliadku. Počkám pár dní a znova sa ozvem. Ak sa nič nepohne,  ja sama budem musieť osloviť firmu, čo to robila,“ vyjadrila svoju nespokojnosť Iveta Martinková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu