Na ulici T. Vansovej v Žiline presakuje voda z verejného vodovodu, porucha podľa prevádzkovateľa znesie odklad


Foto: Na ulici T. Vansovej v Žiline presakuje voda z verejného vodovodu, porucha podľa prevádzkovateľa znesie odklad Foto: Facebook/Vlčince

Na ulici Terézie Vansovej na žilinskom sídlisku Vlčince sa v nedeľu 20. marca napriek slnečnému počasiu objavilo na trávniku väčšie množstvo vody. Poslankyňa Iveta Martinková v príspevku na sociálnej sieti informovala, že pravdepodobne ide o priesak z vodovodného potrubia spoločnosti Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s. (SEVAK).

SEVAK bol o tejto udalosti informovaný, na verejnom vodovode LT DN 200 má vraj k poruchám dochádzať opakovane. „Únik vody riešime, máme o ňom vedomosť. V novembri 2021 boli na danom úseku realizované opravy dvoch porúch, aktuálny únik vody je ďalšia porucha,“ uviedla Dagmar Rošková zo spoločnosti SEVAK.

V utorok 22. marca bola porucha zameraná a zaevidovaná do interného systému evidencie a odstraňovania porúch spoločnosti. Určenie presného miesta, v ktorom bolo potrubie poškodené, je však údajne veľmi náročné. „Dňa 22.03.2022 bola porucha zameraná, t.j. bolo zaznačené pravdepodobné miesto úniku vody. Vzhľadom na veľmi malý únik vody je ťažko presne lokalizovateľná,“ informovala Dagmar Rošková.

Porucha podľa vodárenskej a kanalizačnej spoločnosti znesie odklad, pretože nespôsobuje škodu cudzím osobám a neohrozuje dodávku vody a nespôsobuje markantné straty vody. Pred samotnou opravou sa SEVAK chystá vytýčiť siete iných správcov v danej lokalite, aby nedošlo k ich poškodeniu.

„V tejto činnosti sme závislí  na časových kapacitách príslušných správcov sietí. Po vykonaní uvedených krokov pristúpime k presnej lokalizácii a oprave poruchy čo najskôr,“ dodala Dagmar Rošková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu