Poškodené zábradlie na moste pri Budatíne opravia najneskôr do konca marca, škoda je vyčíslená na 2-tisíc eur


Foto: Poškodené zábradlie na moste pri Budatíne opravia najneskôr do konca marca, škoda je vyčíslená na 2-tisíc eur Foto: Odkaz pre starostu / Matúš

Počas dopravnej nehody, ktorá sa stala v závere minulého roka v Žiline, prerazilo osobné auto zvodidlá a zábradlie na moste smerom do mestskej časti Budatín. Od tejto udalosti ubehlo už takmer sedem týždňov a spôsobená škoda na frekventovanom chodníku a cyklotrase stále nebola odstránená.

Na nebezpečný stav zábradlia na moste cez rieku Váh, ktoré má aktuálne nahrádzať iba zábrana, upozornil na stránke odkazprestarostu.sk obyvateľ Žiliny. Hovorca mesta nám na otázku, kedy bude most v pôvodnom stave a či opravu mesto nevie urýchliť odpovedal, že objekt patrí Slovenskej správe ciest (SSC).

„Komunikácia smerom k SSC prebieha štandardným spôsobom. Hoci preferujeme flexibilné konanie, mesto na rýchlosť opravy nemá akýkoľvek vplyv,“ uviedol za samosprávu Vladimír Miškovčík.

Pri prechode týmto miestom si chodci a cyklisti musia dávať pozor. Podľa slov niektorých obyvateľov mestskej časti Budatín nie sú dočasné zábrany pevne pripevnené a došlo aj k ich posunu.

Na vzniknutú situáciu sme upozorňovali v našom minulom článku. V súvislosti s nahláseným podnetom sme už vtedy s dostatočným predstihom oslovili Slovenskú správu ciest. Hovorca Martin Guzi sa nám však vyjadril k plánovanej oprave až dodatočne po jeho zverejnení.


Opravu poškodenia po dopravnej nehode plánujeme realizovať v mesiacoch február/marec, v závislosti od klimatických podmienok. Predmetné poškodené zábradlie je objednané u zmluvného dodávateľa, čaká sa na vyhotovenie a následnú montáž. Poradie opráv určuje závažnosť poškodenia, ktoré významne ohrozuje bezpečnosť a má negatívny vplyv na účastníkov cestnej premávky,” spresnil M. Guzi.

Škodu, ktorú zapríčinil vodič pri dopravnej nehode, uhradia z prostriedkov jeho povinného zmluvného poistenia. Oprava je vyčíslení na približne 2-tisíc eur bez DPH, avšak úplná výška škody bude známa až po realizácii.

Napriek tomu, že ide o frekventované miesto z hľadiska pešej aj cyklistickej dopravy a verejnosť na nebezpečné zábradlie upozorňovala nielen na sociálnych sieťach ale aj prostredníctvom stránky odkazprestarostu.sk, sa oprava zrealizuje v horizonte takmer troch mesiacov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu