Zábradlie na moste do Budatína zostalo po nehode v nebezpečnom stave, termín opravy je neznámy


Foto: Zábradlie na moste do Budatína zostalo po nehode v nebezpečnom stave, termín opravy je neznámy Foto: Facebook / Dopravný servis Žilina, Odkazprestarostu.sk

Počas dopravnej nehody, ktorá sa stala v závere minulého roka v Žiline, prerazilo osobné auto zvodidlá a zábradlie na moste smerom do mestskej časti Budatín. Udalosť sa stala vo štvrtok 30. decembra približne hodinu pred polnocou.

Od hrozivo vyzerajúcej nehody ubehlo už takmer šesť týždňov a do dnešného dňa sa na frekventovanom chodníku a cyklotrase stále nachádza zničené zábradlie. Na nebezpečný stav zábradlia, ktoré má aktuálne nahrádzať zábrana, upozornil na stránke odkazprestarostu.sk obyvateľ mesta.

Most ponad rieku Váh je súčasťou cesty prvej triedy, ktorú spravuje Slovenská správa ciest (SSC). Tú sme v súvislosti s nahláseným podnetom oslovili, pričom nás zaujímal predovšetkým termín opravy.


Aj napriek opakovanému dožadovaniu sa a sľúbenej odpovedi hovorcu nám do dnešného dňa Slovenská správa ciest ohľadom aktuálnej situácie týkajúcej sa plánovanej opravy odpoveď neposkytla.

Hovorca mesta Vladimír Miškovčík nám na otázku, kedy bude most v pôvodnom stave a či opravu mesto nevie urýchliť odpovedal: „Uvedený objekt patrí Slovenskej správe ciest (SSC) - Investičná výstavba a správa ciest Žilina. Komunikácia smerom k SSC prebieha štandardným spôsobom. Hoci preferujeme flexibilné konanie, mesto na rýchlosť opravy nemá akýkoľvek vplyv.“

Chodci a cyklisti musia pri prechode týmto miestom dávať pozor. Dočasné zábrany podľa slov obyvateľov mestskej časti Budatín nie sú pevne pripevnené a v posledných týždňoch už došlo k ich posunu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu