Župa a mesto si vymenili pozemky v Žiline. Pre nové zastávky MHD a budovanie kanalizácie


Foto: Župa a mesto si vymenili pozemky v Žiline. Pre nové zastávky MHD a budovanie kanalizácie Foto: ilustračné

Žilinský samosprávny kraj a mesto Žilina si vzájomne zamenili nehnuteľnosti vo vlastníctve, kedy Žilinská župa poskytla pozemky o celkovej výmere 1433 metrov štvorcových a mesto Žilina poskytlo pozemky o celkovej výmere 1414 metrov štvorcových. Zámena sa udiala s odsúhlasením oboch zastupiteľstiev.

Mesto Žilina podľa odôvodnenia získalo pozemky, na ktorých plánuje vybudovať nové zastávky alebo opraviť už existujúce zastávky a upraviť ich okolie. Žilinský samosprávny kraj rozšíril vlastníctvo v okolí Domova sociálnych služieb Synnómia, ďalší pozemok poslúži pre realizáciu novej kanalizácie v Spojenej škole na Rosinskej ceste v Žiline.

Vzájomné majetkoprávne vysporiadanie pozemkov vo vlastníctve Žilinského samosprávneho kraja a vo vlastníctve mesta Žilina tak umožní rozvíjať aktivity oboch inštitúcií. Žilinská radnica začiatkom decembra zverejnila súťažné podklady na v poradí 4. etapu rekonštrukcie zastávok mestskej hromadnej dopravy v Žiline.


Zastávkové prístrešky musia mať vitrínu s vývesnou kapacitou 25x A4 vo zvislom formáte, konštrukcia je kovová s prednou otváracou sklenou výplňou. Vitríny sú osvetlené LED svietidlami s teplotou svetla 4 000 Kelvinov a nachádzajú sa na pravej strane. Tento priestor využíva radnica na informovanie obyvateľov, okrem neho nevyužíva platné formy vonkajšej reklamy.

V prebytočnom majetku Žilinského samosprávneho kraja sa stále nachádza budova internátu v Liptovskom Hrádku, rodinný dom s pozemkami v katastrálnom území Radava (okres Nové Zámky), budova učilišťa s pozemkami v Turanoch a tiež sauna s pozemkami v Turanoch. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu