Fráza Ako je na tom Strečno je medzi najvyhľadávanejšími. Domáce osobnosti vedie dvojica zo Žilinského kraja


Foto: Fráza Ako je na tom Strečno je medzi najvyhľadávanejšími. Domáce osobnosti vedie dvojica zo Žilinského kraja

Najväčší internetový vyhľadávač na svete Google už tradične tento rok zverejnil trendy vyhľadávania, Slováci v kategórii “Ako” najčastejšie gúglili na deviatej priečke výraz “Ako je na tom Strečno?”. To len potvrdzuje, že úsek hlavnej dopravnej trasy medzi Bratislavou a Košicami, respektíve aj Žilinou a Martinom, trápi nielen obyvateľov žilinského regiónu.

Pre nedostávanú časť diaľnice vrátane tunelu Višňové vznikajú z dôvodu vysokej dopravnej intenzity v úseku časté zápchy. Ak sa k nim pridá dopravná nehoda, cestu dokáže zablokovať na niekoľko hodín.

Pred jazdou tak šoféri z celého Slovenska zisťujú, aký je stav cesty pod Strečnom a či sa im oplatí využiť niektorú z alternatívnych trás. Čitatelia Žilinak.sk na to využívajú Dopravný servis Žilina, do ktorého pravidelne prispievajú a vďaka tomu sú dopravné informácie aktuálne.

Ako sa chudne, kupuje kryptomena aj varí kukurica

V kategórii “Ako” zaujímalo Slovákov napríklad aj to, ako získať COVID pass, upliecť korbáč či prihlásiť sa na očkovanie alebo do očkovacej lotérie. Trendom sa stali opäť kryptomeny, kedy Slovákov v tejto kategórii zaujímalo aj to, kde kúpiť Bitcoin a ako na to.

Fráza Ako je na tom Strečno predbehla dopyt po návode na varenie kukurice. Na Slovensku sa každoročne masívne vyhľadáva aj fráza Ako schudnúť z brucha. 


Oproti tomu sa v Českej republike najviac hľadalo ako vyrobiť rúško a tiež ako ho nosiť. Česi chceli vedieť tento rok aj to, ako naladiť ČT3 alebo vyrobiť dezinfekciu na ruky. Medzi ich zahraničnými osobnosťami sa na 8. priečke umiestnil slovenský hudobík Marián Čekovský.

Žilinská stopa medzi osobnosťami, dopyty na web súvisia s pandémiou

Počas živelnej katastrofy v susednej Českej republike hľadali ľudia aj to, ako vzniká tornádo a bližšie informácie pod kľúčovým slovom “tornádo Hodonín”.

Stopa zo Žilinského kraja je výrazná pri vyhľadávaní Slovákov a Sloveniek, rebríčku dominuje rodáčka z Liptova a naša v súčasnosti najlepšia lyžiarka Petra Vlhová, hneď po nej nasleduje Kysučanka Zuzana Plačková. Na siedmej priečke nájdeme Petra Sagana, rodáka priamo zo Žiliny.

Pri pohľade na štruktúru organickej návštevnosti webu Žilinak.sk, teda tej z vyhľadávačov, sme zistil, že tento rok najviac ľudí vyhľadáva okrem značky Žilinak.sk a Žilina aktuálne aj frázy ako “testovanie zilina”, “strečno aktuálne”, “odberné miesta covid zilina”, “lietavská svinná hojdačka”, “mestský úrad žilina” alebo “staromestske slavnosti zilina 2021”. Web Žilinak.sk sa pri zadaných dopytoch vo vyhľadávači Google od začiatku roku zobrazil pri 7,7 miliónoch zobrazení. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu