Vyše polovica okresov Žilinského kraja prepne od pondelka do čiernej. Zvyšok bude bordový


Foto: Vyše polovica okresov Žilinského kraja prepne od pondelka do čiernej. Zvyšok bude bordový Foto: Ministerstvo zdravotníctva

Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín, Martin a Ružomberok - šestica okresov sa od pondelka 1. novembra bude nachádzať v najhoršej, čiernej farbe regionálnej charakteristiky Covid automatu. Zvyšných päť okresov Žilinského kraja vrátane Žiliny bude v bordovom stupni. Celkovo sa zhoršuje charakteristika na území celej krajiny:

„Od pondelka 1. novembra bude na Slovensku 24 okresov v čiernej fáze - treťom stupni ohrozenia a ďalších 39 sa zafarbí na bordovo - druhý stupeň ohrozenia. V červenej fáze – prvom stupni ohrozenia bude osem okresov a rovnako osem okresov bude oranžových - v stupni ostražitosti,“ informuje rezort zdravotníctva.

Okres Žilina nemôže byť v čiernej farbe vďaka tomu, že zaočkovanosť kritickej časti populácie nad 50 rokov stúpla nad hranicu 65 percent. K podobnej méte mieri okres Dolný Kubín, ktorý zatiaľ bude bordový. Oproti súčasnému týždňu sa zhoršuje epidemická situácia v Námestove, Martine a Ružomberku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva