Mladí cyklisti z CyS – Akadémie Petra Sagana ukončili svoju opäť úspešnú sezónu, v ktorej ovládli Slovenský pohár.


Foto: Mladí cyklisti z CyS – Akadémie Petra Sagana ukončili svoju opäť úspešnú sezónu, v ktorej ovládli Slovenský pohár. Foto: CyS – Akadémia Petra Sagana

Október je pre cyklistov mesiacom oddychu a prechodu od špeciálnej cyklistickej prípravy k tej všeobecnej. Práve v tomto období symbolickou jazdou a spoločným posedením ukončili svoju úspešnú sezónu aj žilinskí cyklisti z CyS – Akadémie Petra Sagana.

Aj tento ročník bol pre žilinských cyklistov úspešný - Cyklistický klub sa stal celkovým víťazom Slovenského pohára v cestnej cyklistike mládeže za rok 2021.

Spoločná klubová fotografia 2021. Zdroj: CyS – Akadémia Petra Sagana

Počas symbolickej spoločnej jazdy sa mladí žilinskí cyklisti presunuli zo Žiliny do Rajeckých Teplíc, kde bolo pre nich v areáli Activity parku pri hoteli Skalka pripravené občerstvenie a spoločná zábava pri rôznych aktivitách. Počasie bolo vynikajúce a nálada tiež, pretože bolo čo oslavovať.

Okrem celkového klubového víťazstva v Slovenskom pohári v cestnej cyklistike 2021, vyhrali v celkovom poradí jednotlivcov túto súťaž aj mladší žiak Miroslav Družkovský a žiačka Stanislava Sikelová. Neúčasť na záverečnom kritériu vo Vrábľoch stálo kadetku Teréziu Ciriakovú pravdepodobne celkové víťazstvo, ale aj tak skončila na peknom druhom mieste. 

Druhé miesto aj pri neúčasti na viacerých kolách Slovenského pohára 2021 získala pre CyS – Akadémiu Petra Sagana juniorka Miriama Čišecká, ktorá sa venovala najmä reprezentačným akciám a okrem viacerých svetových pohárov sa zúčastnila v tomto roku majstrovstiev Európy aj sveta. Okrem toho z Majstrovstiev Slovenska v cestnej cyklistike 2021 putovali do Žiliny štyri zlaté a jedna strieborná medaila.

Medailisti z cestných MSR. Zdroj: CyS – Akadémia Petra Sagana

Aj v horskej cyklistike v disciplínach MTB Cross Country patrí CyS – Akadémia Petra Sagana medzi najlepšie slovenské kluby. Celkové víťazstvá v Slovenskom pohári 2021 získali starší žiak Tadeáš Cesnek, kadetka Terézia Ciriaková a aj juniorka Kristína Tichá. 


Okrem toho žiačka Stanislava Sikelová obsadila v celkovom hodnotení pekné tretie miesto. Z majstrovstiev Slovenska v horskej cyklistike 2021 priniesli mladí Žilinčania dokopy 13 medailí, a z toho bolo 6 zlatých.

Najviac sa darilo staršiemu žiakovi Tadeášovi Cesnekovi, ktorý získal tri zlaté z disciplín MTB XCE, MTB XCO, MTB XCC. Kadetka Terézia Ciriaková vybojovala pre CyS z horskej cyklistiky dva tituly - v disciplínach MTB XCO a MTB XCC.

Starší žiaci MSR v MTB XCC 2021. Zdroj: CyS – Akadémia Petra Sagana

Doplnkovo, v rámci rýchlostnej prípravy, sa v CyS – Akadémii Petra Sagana venujú aj dráhovej cyklistike. Tu sa jazdí viacero disciplín pre každú vekovú kategóriu. A v končiacom roku sa žilinským cyklistom darilo aj tu. 

Z Majstrovstiev Slovenska 2021 v dráhovej cyklistike v Prešove priniesli mladí žilinskí cyklisti dokopy 19 medailí, z toho päť zlatých.

„Keďže konkurencia nespí, a vždy je čo zlepšovať, tak samozrejme už čoskoro sa v žilinskom cyklistickom klube naozaj naplno rozbehne zimná príprava a viacero sústredení, aby aj ďalší rok bol podobne úspešný,“ informoval tréner Matej Vyšňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: CyS – Akadémia Petra Sagana