Žilina hľadá dodávateľa na zalievanie hydrovakov pri stromoch na Solinkách aj trvalkových záhonov


Foto: Žilina hľadá dodávateľa na zalievanie hydrovakov pri stromoch na Solinkách aj trvalkových záhonov Foto: ilustračné - pixabay

Žilinská radnica vysadila v uplynulých mesiacoch niekoľko stoviek nových stromov na žilinskom sídlisku Solinky, vplyvom teplého počasia a nedostatočnej závlahy však začali niektoré zo stromov vysychať. Na to reagovali obyvatelia sídliska občianskou aktivitou a stromy začali polievať sami a s pomocou dobrovoľníkov.

Keďže na sídlisku sú vysadené rôzne druhy stromov, časť z nich si vyžaduje špecifický zavlažovací režim. Zavlažovať novovysadené stromy na sídlisku a zároveň novozaložené trvalkové záhony v meste Žilina by mal pre žilinskú radnicu externý dodávateľ.

Aktuálne prebieha súťaž v rámci verejného obstarávania, podľa dohody na dobu určitú bude nový dodávateľ do októbra zavlažovať a dovážať vodu, ktorou naplní hydrovaky pri stromoch objeme 50 litrov. Zároveň má víťaz obstarávania zavlažovať trvalkové záhony v objeme 10 litrov na meter štvorcových.

Konkrétne potreby budú vždy špecifikované objednávkami, mesto tak bude reagovať na potreby zavlažovania. Predpokladaná hodnota zákazky bola určená na 8 000 eur a lehota na predkladanie ponúk uplynie 13. augusta 2021. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu