Žilinský kraj investuje do svojich regiónov


Foto: Žilinský kraj investuje do svojich regiónov

Žilina 27. apríl 2015 – Na 10. zasadnutí Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja prerokovali poslanci prvú zmenu rozpočtu krajskej samosprávy. „Táto zmena sa prejaví najmä v nových investíciách do regiónov Žilinskej župy a prinesie pozitívny impulz pre jej obyvateľov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Prím hrá opäť zdravotníctvo

V oblasti dopravy navýši Žilinská župa rozpočet kapitálových výdavkov o finančnú injekciu, kde jednou z najväčších investícií bude modernizácia objektu mosta na Orave v obci Štefanov nad Oravou, ktorý vyžaduje sanáciu v celkovej hodnote 350-tisíc eur, či rekonštrukcia cesty Benice-Príbovce za 80-tisíc eur.

Významného príspevku sa dočká tiež Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci, ktorej operačné sály chirurgického oddelenia čaká rekonštrukcia vo výške 790-tisíc eur. Rozpracovaná je projektová dokumentácia pre komplexnú úpravu rozvodov a inžinierskych sietí, ale i vzduchotechniky tohto operačného pavilónu, ktorý sa nachádza v pôvodnom stave a ako jediný z nemocníc Žilinského kraja nemá klimatizáciu, ktorá je pre operačné sály základom.

Opravy pre Liptovské múzeum

Navýšenie investícií do oblasti kultúry zahŕňa okrem rekonštrukcií aj ďalšie stavebné úpravy, pre ktoré sa okrem iného podarilo vyčleniť finančnú podporu vo výške 72-tisíc eur pre výmenu okien a rímsy hlavnej budovy Liptovského múzea v Ružomberku s cieľom zveľadenia priestorov tohto kultúrneho centra Liptova.

Peniaze sa nájdu aj pre seniorov a študentov

ŽSK nezabudol ani na sociálne zabezpečenie a rekonštrukcia v hodnote 204-tisíc eur čaká budovu Zariadenia pre seniorov a domov sociálnych služieb v Žiline (Karpatská 8) a tiež STRANÍK – domov sociálnych služieb a špecializované zariadenie, ktoré za 200-tisíc zrealizuje stavebné úpravy hygienických zariadení.

„Žiaci a učitelia Gymnázia J. Lettricha v Martine v našej zriaďovateľskej pôsobnosti sa môžu tešiť na príspevok 100-tisíc eur, z ktorého ich okrem výmeny okien telocvične i budovy školy čaká aj rekonštrukcia strechy a zateplenie. Žilinský kraj sa snaží hospodáriť čo najefektívnejšie a zároveň pomáhať svojim regiónom a občanom zlepšovať podmienky a prostredie, v ktorom žijú,“ uzavrel J. Blanár.

zdroj: TS ŽSK


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu