VIDEO: Kamery v autách zachytili dve kolízne situácie v obciach Belá a Stráža za dva dni


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Počas dvoch dní sa podarilo vodičom zachytiť na kameru vo svojom aute dve kolízne situácie. Tie sa stali na ceste II/583 vedúcej zo Žiliny do Terchovej vo štvrtok 13. júna a v piatok 14. júna.

K prvej kolíznej situácii došlo v obci Stráža, kde vodič osobného auta nedal prednosť inému autu na hlavnej ceste. Z videa nie je celkom jasné, či došlo k stretu vozidiel, alebo bol uhýbací manéver úspešný a zabránil zrážke. Nebyť rýchlej reakcie vodiča na hlavnej ceste, mohlo všetko skončiť inak.

K druhej situácii došlo v obci Belá, tam rovnako vodič vychádzajúci z vedľajšej cesty na hlavnú nedal prednosť a spôsobil pád auta do priekopy. V tomto prípade vychádzal s autom príliš rýchlo aj napriek tomu, že nemal výhľad do križovatky kvôli autobusu. Ani tu nie je vidieť, či k zrážke áut došlo alebo nie. Veríme však, že škody boli minimálne.

Oba prípady poukazujú na to, že pri vychádzaní na hlavnú cestu sa treba plne venovať riadeniu, netreba nič podceňovať a vždy sa poriadne rozhliadnuť na všetky smery. Niekedy aj malá nepozornosť spôsobí zbytočne veľké škody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu