Leteckí záchranári zo Žiliny pomáhali zranenej žene na Kysuciach, auto tam narazilo do konštrukcie


Foto: Leteckí záchranári zo Žiliny pomáhali zranenej žene na Kysuciach, auto tam narazilo do konštrukcie
Galéria: 4 fotky
Foto: Prezídium HaZZ

Dnes 10. júna krátko popoludní došlo k dopravnej nehode pri obci Skalité smerom na obec Čierne (okres Čadca). Osobné auto značky Škoda narazilo do kovovej konštrukcie pri ceste prvej triedy I/12. Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné zložky a tiež posádka leteckých záchranárov zo Žiliny.

Podľa informácií Hasičského a záchranného zboru sa v havarovanom vozidle prepravovali celkom dve osoby, z ktorých jednu museli vyslobodzovať hasiči. Ľahšie zranená osoba skončila v opatere pozemných záchranárov, druhú bolo potrebné transportovať záchranárskym vrtuľníkom.

Lekár bol priamo k miestu nehody z paluby vysadený pomocou lanovej techniky. Do svojej starostlivosti si prevzal ťažšie zranenú, 46-ročnú spolujazdkyňu, ktorá bola pri vedomí, so záchranármi komunikovala. Utrpela poranenie hrudníka, predkolenia, povrchové poranenia po tele a bolo u nej podozrenie na zlomeninu hornej končatiny,“ spresnili leteckí záchranári. 

Pacientke poskytli záchranári primárne ošetrenie, preložili ju do transportného vaku a pripravili na evakuáciu z miesta pomocou palubného navijaka. Počas medzipristátia na futbalovom ihrisku bola následne preložená na palubu vrtuľníka.

Zranenú ženu transportovali letecky do úrazovej ambulancie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Vodič zostal v starostlivosti pozemných záchranárov na mieste. Cesta prvej triedy bola na nevyhnutný čas uzavretá, do odstránenia následkov nehody usmerňovali premávku príslušníci polície.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ, Air Transport Europe