Parkovisko pri predajni Tesco na Hájiku sa zmenilo na zónu so zákazom parkovania počas nočných hodín


Foto: Parkovisko pri predajni Tesco na Hájiku sa zmenilo na zónu so zákazom parkovania počas nočných hodín

Parkovanie pri predajni Tesco na sídlisku Hájik má opäť nové pravidlá. V novembri minulého roka pribudla na začiatku parkoviska dopravná značka zakazujúca vjazd všetkým vozidlám, s výnimkou zákazníkov a zásobovania v čase od 06:00 do 22:00 hod. K prijatiu tohto opatrenia sa pristúpilo z dôvodu nepretržitého obsadenia voľných miest a nemožnosti zákazníkov zaparkovať. 

Väčšina parkovacích miest pri Tescu je obsadených dlhodobo a to osobnými autami obyvateľov. Najčastejšie tam končia práve autá, ktorých majitelia majú problém s nájdením voľného státia pri svojom bytovom dome. Nakupujúci sú často nútení stáť mimo určených miest, blokovať chodcov či obsadzovať miesta vyhradené pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Neraz sa takýmto vodičom ušla aj pokuta od mestskej polície.

Áut na parkovisku ubudlo, mnohí zákaz nerešpektovali

Zákazníci nakupujúci v Tescu sa na nedostatok voľných parkovacích miest sťažovali dlhodobejšie. V dôsledku maximálneho vyťaženia parkoviska boli niektorí nútení hľadať miesto pri neďalekých bytovkách, alebo ísť do inej predajne v rámci mesta. Po prijatí prvých opatrení v minulom roku, v podobe doplnenia zvislej dopravnej značky zákazu vjazdu, sa situácia zlepšila. Problém sa ale úplne odstrániť nepodarilo, mnohí zákaz odmietli rešpektovať.


Dnes 24. februára bola pôvodná značka nahradená novou, ktorá určuje parkovisko ako zónu so zákazom zastavenia v čase od 22:00 hod. do 05:00 hod. s výnimkou zamestnancov Tesco. Porušenie tejto značky môže pokutovať mestská aj štátna polícia, vodiči budú najskôr upozornení lístočkami.

Riešiť problematické parkovanie sa nedávno rozhodli aj pri predajni BILLA na sídlisku Hliny, či predajni OBI na Vlčincoch. Žilinský mestský poslanec Ľuboš Plešinger, ktorý sa dlhodobo zaoberá problematikou parkovania na Hájiku, nedávno upozornil na pripravovanú výstavbu nového parkoviska. To by mohlo vyrásť už čoskoro na severnom okraji sídliska.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu