FOTO: Pri požiari na Kysuciach zasahovalo tridsať hasičov, predbežná škoda je viac než 200-tisíc eur


FOTO: Pri požiari na Kysuciach zasahovalo tridsať hasičov, predbežná škoda je viac než 200-tisíc eur
Galéria: 6 fotiek
Foto: Prezídium HaZZ

V katastri obce Skalité (okres Čadca) došlo dnes 18. mája 2019 v čase okolo 16:00 hod. k požiaru rodinného domu a prístavby. Na miesto boli ihneď po ohlásení vyslaní hasiči z Čadce s tromi kusmi techniky, neskôr im prišli na pomoc aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar zachvátil rodinný dom, pričom sa rozšíril aj na stodolu so stolárskou dielňou. Na mieste zasahovali tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov z DHZO Skalité, Raková, Čierne - Vyšný Koniec a Svrčinovec,“ informuje Prezídium HaZZ.

Dopravu vody zabezpečovali hasiči pomocou kyvadlovej dopravy. Na miesto bola vyslaná aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu MV SR, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na sumu viac ako 200 tisíc eur.

Požiar rodinného domu a prístavby sa podarilo lokalizovať hasičom po viac ako troch hodinách. V likvidácii pokračovali do večerných hodín. Presná príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ