Mesto a mládežnícky parlament pripravuje veľkú raziu proti alkoholu a cigaretám


Foto: Mesto a mládežnícky parlament pripravuje veľkú raziu proti alkoholu a cigaretám

Súčasťou takejto razie za účasti mestskej aj štátnej polície by mali byť kontroly predaja alkoholu a cigariet mladistvým na území celého mesta. Akcia bude súčasťou kampane proti alkoholizmu mladistvých, ktorú pripravuje mesto Žilina v spolupráci so Žilinským mládežníckym parlamentom. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii primátor Igor Choma.

„So štátnou políciou dohodneme termíny a podrobnosti kontrol. Prejdeme viacero zariadení, aby sme postihovali tých, čo porušujú zákon. V tejto súvislosti vyzývam majiteľov a prevádzkarov barov, zariadení, podnikov, aby nepredávali alkohol a cigarety mladistvým osobám,“ povedal žilinský primátor.

Dodržiavanie nočného pokoja a verejného poriadku

Výstupy z kontrol budú podkladom pre ďalšie riešenia v problematike alkoholu a cigariet u mladistvých osôb. Ďalším, takpovediac súvisiacim problémom, je narúšanie verejného poriadku a nočného pokoja. „Z dôvodu opakovaného narušovania nočného pokoja môže mesto pristúpiť aj k zrušeniu nočného prevádzkového času v zmysle všeobecne záväzného nariadenia o podnikateľskej činnosti a určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Žilina,“ uzavrel Igor Choma.

foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu