Žilinskí krasokorčuliari bodovali v Nemecku, Bibiána Srbecká sa stala majsterkou sveta


Foto: Žilinskí krasokorčuliari bodovali v Nemecku, Bibiána Srbecká sa stala majsterkou sveta
Galéria: 5 fotiek
Foto: Bibiána Srbecká s víťaznou trofejou. Zdroj: Figure Skating Club Žilina

Figure Skating Club Žilina vyslal v dňoch od 14.5. do 19.5.2018 dvoch zástupcov na neoficiálne Majstrovstvá Sveta Adult 28+ krasokorčuliarov, ktoré sa konali v nemeckom Oberstdorfe. Na podujatí ISU Adult Figure Skating Competition 2018 reprezentovali žilinský klub pretekári Stanislav Kollár a Bibiána Srbecká, ktorí súťažili vo viac ako šestočlennej konkurencii krasokorčuliarov z celého sveta.

Medzi pretekajúcimi z Fínska, Nemecka, Českej republiky, Veľkej Británie, Luxemburska, Francúzska, Spojených štátov amerických, Kanady, Rakúska alebo Slovinska štartovali Žilinčania až v dvoch kategóriach. V kategórii Bronze Men II obsadil Stanislav Kollár 4. miesto a v kategórii Bronze Men II Artistic to bolo 5. miesto.

Titul majsterky sveta si domov nesie Bibiána Srbecká, ktorá ovládla kategóriu Masters Ladies II, pričom k druhému triumfu v kategórii Masters Ladies II Artistic jej chýbal len kúsok a nakoniec obsadila druhú priečku. Obaja krasokorčuliari reprezentovali okrem klubu aj mesto Žilina a Slovensko, k úspechom im gratulujeme.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Figure Skating Club Žilina