Na Majstrovstvá sveta U18 pocestuje aj obranca MsHKM Žilina Marcel Dlugoš


Foto: Na Majstrovstvá sveta U18 pocestuje aj obranca MsHKM Žilina Marcel Dlugoš Foto: Facebook Marcel Dlugoš

Včera uzavrela Slovenská hokejová reprezentácia do osemnásť rokov 23-člennú nomináciu na nadchádzajúci svetový šampionát U18 v Čeľabinsku, kam odletia mladí hokejisti už v piatok. V záverečnej nominácii je aj obranca MsHKM Žilina Marcel Dlugoš, ďalší traja Vlci sú medzi náhradníkmi.

Záverečná príprava na šampionát začala už 19. marca, odkedy sa adepti na účasť na MS U18 začali schádzať v Piešťanoch. Záverečný výber komplikovali prebiehajúce klubové súťaže, ktoré skončili až v apríli.


Nominácia sa tvorila naozaj ťažko. Finále juniorskej extraligy sa skončilo len v nedeľu, takže hráčov sme mali pohromade až v pondelok ráno, pričom s väčšinou hráčov, ktorí hrali finále, sme nepočítali v posledných dvoch prípravných zápasoch. Pri nominácii týchto hráčov sme teda vychádzali predovšetkým z toho, že počas sezóny boli dôležitými hráčmi tímu. Čo sa týka ďalších hráčov, tak rozhodla ich výkonnosť počas celej sezóny, ale aj výkony počas posledných troch týždňov prípravy,“ spresnil hlavný kormidelník slovenskej „osemnástky“ Viliam Čacho.


Medzi náhradníkmi do Čeľabinsku sú z kádra MsHKM Žilina brankár Jakub Lackovič a útočníci Ivan Hryzák so Simeonom Pjatákom.V prípade potreby ich môže tréner Čacho povolať.

Záverečná nominácia #U18svk na Majstrovstvá sveta do 18 rokov 2018 IIHF je už známa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu