Mesto pokračuje v odťahovaní autovrakov, autá využívajú hasiči na cvičenie a potom sa zošrotujú


Foto: Mesto pokračuje v odťahovaní autovrakov, autá využívajú hasiči na cvičenie a potom sa zošrotujú
Galéria: 3 fotky
Foto: Mestská polícia Žilina

Mestská polícia Žilina dnes informovala na sociálnej sieti o pokračovaní v čistení verejných priestranstiev od autovrakov. Zo žilinských ulíc a parkovísk tak zmizli ďalšie vozidlá. Problém s blokovaním parkovacích miest najmä na žilinských sídliskách pozná nejeden obyvateľ mesta. Na verejných parkoviskách sa nachádzajú autovraky, ktoré blokujú miesta pre aktívne využívané autá. Majitelia, ktorí jazdia denne, majú potom často problém zaparkovať v blízkosti ich obydlia.

Mesto musí najskôr vyzvať majiteľa, ten má 30 dní na odstránenie

Mesto Žilina musí poslať najprv výzvu majiteľovi vozidla, aby vrak odstránil. Ak to do 30 dní od doručenia zásielky neurobí, môže auto mesto odtiahnuť na určené parkovisko. Problém je však najmä to, že autovraky sú podľa zákona odpad, a preto je potrebné dodržiavať aj túto prísnu legislatívu.

Mestská polícia ponúka ľuďom možnosť nahlasovať autovraky, ktoré blokujú parkovacie miesta.



Čistenie verejných priestranstiev od vrakov pokračuje aj v roku 2018. V prípade, ak má vozidlo evidenčné čísla, úrady upovedomia jeho majiteľa, aby si ho odtiahol. Ak autovrak nemá žiadne tabuľky s evidenčnými číslami, bude automaticky odtiahnutý na parkovisko určené Okresným úradom Žilina, kde sú odstavené minimálne 1 rok. Týmto miestom je areál Dopravného podniku mesta Žiliny.

Ak si ich majiteľ neprevezme, berie si ich na výcvik stredná hasičská škola a následne idú na zošrotovanie. Za rok 2017 bolo na vrakovisko prevezených 34 vozidiel. Až 47 majiteľov si po výzve úradov svoje auto odstránilo. Od roku 2011 sa doteraz odtiahlo 192 vozidiel.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu