Mestská polícia ponúka možnosť nahlasovať autovraky na žilinských sídliskách


Foto: Mestská polícia ponúka možnosť nahlasovať autovraky na žilinských sídliskách Foto: ilustračné

Mestská polícia v Žiline vyzýva občanov, aby nahlasovali staré autovraky, ktoré blokujú parkovacie miesta na žilinských sídliskách. Občania majú na výber z troch spôsobov, ktorými sa staré nepojazdné vozidlá dajú nahlásiť:

telefonicky: + 421 41 56 21 166
e-mailom: operacne@mpza.sk
osobne: na príslušnom okrsku Mestskej polície Žilina

Počas nahlasovania je potrebné uviesť najmä adresu, na ktorej sa autovrak nachádza spolu s typom, farbou a poznávacou značkou. V prípade, že ju vrak má, úrady upozornia majiteľa a vyzvú ho, aby si ho odtiahol. Ak vozidlo nemá EVČ, bude odtiahnuté správcom komunikácie. Nahlasované auto musí byť bez platnej technickej a emisnej kontroly.

Vraky sú odstavené v areáli DPMŽ najmenej rok, neskôr putujú na výcvik k hasičom

Vraky sú odtiahnuté na parkovisko v areáli Dopravného podniku mesta Žiliny, kde pobudnú minimálne rok. Ak sa ani počas tejto doby neozve majiteľ so záujmom o ich prevzatie, putujú do strednej hasičskej školy, kde slúžia pri výcviku. Následne ich dá mesto zošrotovať.

Za rok 2016 bolo odtiahnutých 33 autovrakov, mesto má momentálne v riešení 15 kusov. V prípade, že sa nepodarí vypátrať majiteľa, musí celý odťah aj následné šrotovanie hradiť mesto Žilina z rozpočtu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu