V poradovníku na nájomný byt v Žiline sa ku koncu novembra nachádzalo 218 záujemcov


Foto: V poradovníku na nájomný byt v Žiline sa ku koncu novembra nachádzalo 218 záujemcov Foto: ilustračné

Mesto Žilina zverejnilo na svojich webových stránkach poradovník žiadateľov o mestské nájomné byty k 31. novembru 2017, z ktorého vyplýva, že o nájomné bývanie v Žiline má záujem 218 obyvateľov. Najstaršia žiadosť v zverejnenom zozname pochádza z roku 2015. Ak by sa podarilo tento počet zachovať aj v budúcich rokoch a dopyt nebude radikálne stúpať, mesto Žilina by malo byť schopné pokryť väčšinu žiadostí.

V najbližšom období by sa totiž mala začať výstavba spolu 40 nájomných bytov na ulici Daniela Dlabača, ktorú bude realizovať prešovská stavebná firma DAG SLOVAKIA, a.s. Bytový komplex by mal vzniknúť za obdobie 14 mesiacov od začatia stavebných prác, podľa výsledku verejného obstarávania by mala byť cena na úrovni 2 156 400 eur vrátane DPH.

Ďalší výrazný projekt plánuje mesto Žilina v oblasti za Vuralom, kde by mohlo vzniknúť v rámci bytového domu Rudiny I. až 178 bytových jednotiek. Na tento účel je v rozpočte pre rok 2018 vyčlenených 680 000 eur na vysporiadanie nájomcov mestských nájomných bytov, ktoré sa na mieste nachádzajú.


Bytový komplex z dvoch blokov - D a E - by mal obsahovať 48 jednoizbových, 110 dvojizbových, 11 trojizbových a 9 štvorizbových bytov. Medzi nimi budú aj dva bezbariérové byty. Nižšie si môžete pozrieť vizualizáciu projektu Rudiny I. v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu