Cehlárik v NHL: V druhom zápase zaznamenal dva body a stal sa treťou hviezdou zápasu


Foto: Cehlárik v NHL: V druhom zápase zaznamenal dva body a stal sa treťou hviezdou zápasu Foto: Twitter Boston Bruins

Slovenský hokejista, pôvodom zo Žiliny, Peter Cehlárik sa hneď pri svojom druhom štarte v najprestížnejšej hokejovej lige sveta stal treťou hviezdou zápasu, keď pomohol dvoma asistenciami Bostonu Bruins k výhre 4:0 nad Montrealom. Zároveň sa, vďaka sobotňajšiemu štartu, stal už osemdesiatym slovenským hokejistom, ktorý v lige štartoval.

Bodový účet v severoamerickej NHL si 21-ročný rodák zo Žiliny otvoril už v 9. minúte zápasu, kedy elegantnou prihrávkou umožnil spoluhráčovi Adamovi McQuaidovi skórovať. „Dohodli sme sa, ako to zahráme - vymenili sme sa s Davidom Pastrňákom a naskytlo sa mi viacero možností. Jedna z nich bola práve prihrávka obrancovi. Som rád, že to prešlo a zakončil,“ uviedol pre agentúru SITA Cehlárik.




Ďalšiu akciu si pripísal počas presilovky v piatej minúte 2. tretiny, kedy nahral na gól českému centrovi Dávidovi Krejčímu. „Bolo to počas presilovky, hrám tu na trochu inej pozícii, ako som bol zvyknutý na farme. Puk som iba priťukol a chalani to ‚zahrali’ do prázdnej bránky,“ opísal Cehlárik. Práve vo formácii s Čechmi Krejčím a Pastrňákom odohral svoje prvé zápasy.

Aj vďaka týmto dvom asistenciám bol talentovaný mladík vyhlásený za tretiu hviezdu stretnutia. „Hviezdy sa vyhlasujú každý zápas, ale určite som rád. Myslím, že duel mi vyšiel, ale teraz sa už sústredím na ďalšie zápasy,“ dodal spokojný krídelník.

Interview Petra Cehlárika pre Boston Bruins po premiére v NHL


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu