V žilinskom lesoparku sa odohral ďalší prípad otravy zvierat, len ročný psík zomrel do pár hodín od požitia látky


Foto: V žilinskom lesoparku sa odohral ďalší prípad otravy zvierat, len ročný psík zomrel do pár hodín od požitia látky Foto: Facebook/utulokZilina.sk

Na území mesta Žilina sa opäť objavila nebezpečná látka určená na otrávenie psov či iných zvierat. V minulosti bývali v rôznych lokalitách, ktoré využívajú majitelia psov na ich venčenie.

Koncom júla hlásili občania porozhadzovanú otravu na sídlisku Vlčince, v auguste došlo k niekoľkým otravám psov aj na sídlisku Solinky. Najnovší prípad sa odohral v žilinskom lesoparku. Informoval o tom Útulok Žilina na sociálnej sieti. 

„Dávajte pozor pri venčení svojich psov v lesoparku, v noci odišiel za dúhový most od nás adoptovaný Timi, s ktorým bola rodina včera v lesoparku a niečo tam zjedol. Bolo to nečakané, rýchle, v noci aj napriek hospitalizácii na klinike zomrel,“ uvádza útulok na sociálnej sieti. 

Podľa vyjadrení veterinárov išlo o otravu. Rodina mala psíka len desať mesiacov a prípad všetkých členov veľmi zasiahol. Prostredníctvom výzvy na sociálnej sieti preto upozorňujú ostatných občanov, aby v uvedenej lokalite nestrácali svojich psov z dohľadu a predišli tak podobnej nešťastnej udalosti. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu