Účastníci 10. pamätného výstupu na Veľký Rozsutec sa do spoločného cieľa vydajú po svätej omši v Terchovej


Foto: Účastníci 10. pamätného výstupu na Veľký Rozsutec sa do spoločného cieľa vydajú po svätej omši v Terchovej

Na počesť sv. Jána Pavla II., jednej z najznámejších osobností novodobých dejín, sa bude v sobotu 10. septembra konať jubilejný 10. pamätný výstup na Veľký Rozsutec. Podujatie sa uskutoční aj v prípade nepriaznivého počasia, keď organizátori plánujú svätú omšu a náhradný turistický program v bezpečných častiach Malej Fatry. 

Účastníci zo Žiliny a okolia sa môžu do Terchovej dopraviť špeciálnym autobusom, ktorý zabezpečí Žilinský samosprávny kraj s odchodom o 6.45 hod. z autobusovej stanice v Žiline (nástupište č. 10). Cestou do Terchovej sa autobus podľa požiadaviek môže zastaviť aj na ďalších autobusových zastávkach,“ uviedli organizátori.

Po presune na miesto sa bude o 7.30 hod. v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej konať svätá omša. Po nej sa účastníci presunú ďalej do Štefanovej, kde bude oficiálne zahájený spoločný výstup do sedla Medziholie, odkiaľ sa bude pokračovať až na vrchol Veľkého Rozsutca.

Podujatie vzniklo v spolupráci Žilinského samosprávneho kraja, Krajskej knižnice v Žiline, Obce Terchová, HZS Malá Fatra, Krajskej organizácie cestovného ruchu Žilinský turistický kraj, Klubu slovenských turistov Žilina a Ksiaznica Beskidzka v Bielsku Bialej.


Miesto: Žilina - Terchová - Rozsutec
Dátum: 10.09.2022 - 06:45    20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu