Mamička predčasne narodenej Vanessky každý rok ďakuje za jej život žilinskej nemocnici


Foto: Mamička predčasne narodenej Vanessky každý rok ďakuje za jej život žilinskej nemocnici Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Pred štyrmi rokmi sa v žilinskej nemocnici predčasne narodila malá Vanesska. Jej mamička odvtedy každoročne navštevuje neonatologické oddelenie, aby poďakovala za záchranu života svojej dcérky. Tento príbeh so šťastným koncom zdieľala Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Jednotku intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti o novorodencov dnes ráno opäť navštívila Erika so svojou dcérkou, ktorá práve oslavuje štvrté narodeniny. Vanesska prišla na svet predčasne 18. augusta 2018, pričom vážila len 990 gramov a merala 33 centimetrov.

„Bol to malý, malinký uzlíček lásky, o ktorý sa naši kolegovia z novorodeneckého oddelenia starali deň čo deň, aby vyrástla do takejto veľkej, krásnej slečny,“ spomínajú zamestnanci žilinskej nemocnice.

Erika s Vanesskou odvtedy každý rok prinášajú lekárom a sestričkám na oddelení neonatológie malé poďakovanie. Tentokrát dostali medovníkové srdce s krásnym odkazom od malej Vanessky. Mamička taktiež priniesla plagát vytvorený z fotografií dokumentujúcich život svojej dcérky.

„Ďakujeme za jedinečné poďakovanie, Vanesske prajeme všetko len to najlepšie k narodeninám a celej rodinke želáme veľa zdravia, lásky a spokojnosti,“ dodala Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu