VIDEO: Dnes ráno sa diviaky pohybovali po cestách pri Budatíne aj v Bitarovej, zvýšte opatrnosť


Foto: VIDEO: Dnes ráno sa diviaky pohybovali po cestách pri Budatíne aj v Bitarovej, zvýšte opatrnosť Foto: Facebook/Dopravný servis - okres Žilina

Problémy s diviakmi sú pre niektorých Žilinčanov každodennou záležitosťou. Najčastejšie sa pohybujú na sídlisku Hájik, kde sa kŕmia odpadom z kontajnerov. Okrem toho, že desia a ohrozujú obyvateľov Hájika, navyše znečisťujú sídlisko a poškodzujú zaparkované vozidlá. Mesto situáciu riešilo povolením odstrelov a tiež plánované umiestnenie betónových krytov na zberné nádoby.

V posledných mesiacoch výrazne vzrástol počet podnetov od vodičov, ktorí tieto zvieratá videli v blízkosti miestnej komunikácie medzi obcou Teplička nad Váhom a žilinskou mestskou časťou Budatín. Podľa niektorých svedkov sa majú popri ceste dlhodobo pohybovať dva dospelé jedince a približne desať mláďat. Samica mala údajne dokonca zaútočiť na niekoľko psov.


Dnes 14. júla v ranných hodinách stretli motoristi na starej ceste medzi Budatínom a Tepličkou nad Váhom niekoľko týchto divých zvierat. Ďalšie dva dospelé diviaky sa v tom čase pohybovali po ceste v obci Bitarová. Obidve skupinky sa podarilo okoloidúcim vodičom zachytiť na kamere a svoje videá uverejnili v príspevku na sociálnej sieti. Zvýšte v týchto úsekoch opatrnosť.

„Z auta lepší pohľad, ja keď som chcela včera podvečer zo záhrady domov, musela som presvedčiť 2 mašice s mladými - tých bolo dosť, aby ma pustili prejsť k autu. Bolo to dosť náročné,“ uviedla svedkyňa výskytu diviakov v komentári pod príspevkom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu