Staň sa súčasťou prvého mestského IT hackathonu v Žiline, tri najlepšie tímy si rozdelia odmenu 6000 eur


Foto: Staň sa súčasťou prvého mestského IT hackathonu v Žiline, tri najlepšie tímy si rozdelia odmenu 6000 eur

Už 20. mája sa v Žiline uskutoční dlho očakávaný IT hackathon s názvom „ZA mesto“. Cieľom je zlepšiť digitalizáciu mestských služieb a vyriešiť problémy, ktoré Žilinu ťahajú späť do minulého storočia.

K dispozícii budú výnimoční mentori a najlepších účastníkov čaká aj odmena. Peňažná výhra žilinského Hackathonu je neuveriteľných 6000 eur.

Pomáhať nemusia len Žilinčania, pre všetkých cezpoľných bude zabezpečené ubytovanie. Rovnako nie je potrebné zabezpečovať žiadne občerstvenie, aj o to sa postará organizátor.

Podujatie štartuje v Banke Žilina a Žilinskej synagóge v piatok 20. mája 2022. Pomoc a podporu pri organizácii zabezpečujú partneri Goodrequest, Siemens Healthineers, Slovensko Digital, Nadácia Pontis a INOVII.

Hackathon

(Nielen) IT odborníci majú skvelé nápady, ktoré by život v meste zjednodušili a posunuli míľovými krokmi vpred. Aktuálne však ležia na dne zásuvky v stole, alebo kdesi vzadu v hlave každého z nás. Poďme ich dostať do praxe! Ty máš nápady, súťaživý tím a skill. My skúsenosti s organizáciou hackathonov. Dáme to dokopy?

Mesto Žilina

Aktuálny eGov stav mesta Žilina poznáme snáď všetci. V máji 2022 však máme jedinečnú šancu rozhodnúť sa, či si pohundreme, alebo s ním niečo spravíme! Vieme, že Žilina v sebe ukrýva stovky IT talentov, ktoré dokážu prispieť k lepšiemu stavu elektronických služieb pre občanov.

Výzvy

Cieľ je jasný. Chceme zlepšiť život občanovi aj úradníkovi. Pripravili sme témy, ktoré pokryjú procesy od návodov až po platbu kartou v mobile. Veríme, že sa nám podarí zjednodušiť byrokraciu a zložité procesy. Záleží nám na tom, aby boli v praxi realizovateľné. Preto na ich tvorbe pracuje Mesto Žilina v spolupráci s firmou GoodRequest, klastrom ZAIT a Slovensko.Digital.


Tímy

Do hackathonu sa môžeš prihlásiť s tímom, alebo ako jednotlivec. Čím silnejšia zostava, tým väčšia šanca vyhrať! Odporúčame sa preto porozhliadnuť po skúsených analytikoch, dizajnéroch, architektoch a programátoroch. Nezáleží na tom, či budú z jednej firmy, alebo to bude partia freelancerov.

Výstupy a vstupné

Čo by malo byť výsledkom 48-hodinového maratónu? Ideálnym výstupom je riešenie ktoré bude použiteľné a implementovateľné do existujúcich systémov a procesov mesta, alebo nové IT služby použiteľné nielen v Žiline.

Tvojou vstupenkou je prihláška, ktorú vyplníš tu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmh_S4UOHJFBVfoGdFq0WqTyFw70Ok1jDKaasupBZQNlz4Ag/viewform

Mentori

Počas celého hackathonu sa bude teba a tvojmu tímu venovať niekoľko skúsených mentorov z rôznych oblastí. Budete tak mať možnosť svoje nápady a riešenia priebežne validovať, konzultovať, overovať a vylepšovať s odborníkmi na slovo vzatými.

Čo získaš

Tým, že sa staneš súčasťou hackathonu, ktorý je v Žiline prvý svojho druhu budeš prepisovať históriu. Navyše to bude super zážitok so super partiou ľudí. Čo by to bol ale za Hackathon bez možnosti vyhrať zaujímavú finančnú odmenu. :) Veríme, že odmenou bude aj to, že tvoje riešenie sa bude používať v každodennom živote, ktorý výrazne zjednoduší.

Miesto: Banka Žilina
Dátum: 20.05.2022 - 15:00    22.05.2022 - 21:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu