VIDEO: Elektrikári dostali situáciu pod kontrolu a obnovili dodávky elektrickej energie na väčšine miest


Foto: VIDEO: Elektrikári dostali situáciu pod kontrolu a obnovili dodávky elektrickej energie na väčšine miest Foto: Stredoslovenská distribučná, a.s.

Elektrikárom sa podarilo v priebehu dnešného dňa (31. 1.) úspešne obnoviť dodávky elektrickej energie pre väčšinu odberných miest, ktoré zasiahla kalamita. Nepriaznivé poveternostné podmienky cez víkend spôsobili poškodenia rozvodných sietí, následkom čoho bolo bez dodávok elektriny celkovo 30-tisíc domácností.

„Situáciu sa našim elektrikárom podarilo dostať pod kontrolu a momentálne je bez elektriny už len niekoľko desiatok domácností. Tam, kde je to potrebné, zostávajú údržbári v teréne až do tmy. Do večera by mali odstrániť väčšinu porúch,“ spresnil Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD).

Počasie najviac ovplyvnilo domácnosti a odberné miesta na Hornom Považí a Liptove. Podľa slov hovorcu SSD sa môže stať, že bez elektriny ešte zostanú chaty v horách a menej osídlené lokality.


Na videu môžete vidieť odstraňovanie poruchy v Korytnici (okres Ružomberok), kde spadnutý strom cez víkend roztrhol vodiče vysokého napätia a odrezal obyvateľov od elektrickej energie až do dnešného dňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu