V žilinskej mestskej časti Zádubnie plánujú vybudovať nový chodník s dĺžkou viac ako 600 metrov


Foto: V žilinskej mestskej časti Zádubnie plánujú vybudovať nový chodník s dĺžkou viac ako 600 metrov Foto: ilustračné

Žilinská samospráva plánuje vybudovať v mestskej časti Zádubnie nový chodník. Ten by mal viesť popri frekventovanej ceste tretej triedy III/2070 a obyvateľom uľahčiť presun na úseku dlhom viac ako 600 metrov. Vybudovaním chodníka sa v lokalite výrazne zvýši bezpečnosť, pre často neprehľadnú situáciu a zlé šírkové pomery býva prechádzanie po kraji vozovky nebezpečné.

Mesto Žilina ako stavebník už požiadalo o vydanie stavebného povolenia. Vyplýva to zo zverejneného oznámenia na úradnej tabuli samosprávy. V tomto prípade už bolo konanie začaté bez ústneho pojednávania. Projekt sa skladá z ôsmich stavebných objektov, pričom prvé štyri riešia samotný chodník a zvyšné časti priekopu so stokou pre dažďovú vodu. Zverejnený dokument rieši aj zatrubnenie priekopy a odvedenie povrchových a dažďových vôd do potoka.

Na pozemkoch patriacich mestu by mal vzniknúť chodník široký dva metre. Od vozovky bude oddelený výškovo a lemovaný cestným obrubníkom. V miestach vjazdov do dvorov rodinných domov sa vybudujú plynulé zníženia a napojenia. Odvodnenie zabezpečí nová dažďová kanalizácia, ktorá je súčasťou projektu. Ako povrchová úprava má byť použitá betónová zámková dlažba. 

Účastníci stavebného konania, ktorým samospráva doručí oznámenie o jeho začatí, sa môžu v lehote do siedmich dní vyjadriť. Do podkladov má možnosť nahliadať aj široká verejnosť, dostupné sú na žilinskom mestskom úrade počas úradných hodín.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu