Mesto Žilina začalo riešiť situáciu s divou zverou na Novom cintoríne: Odštartovala výstavba nového oplotenia


Foto: Mesto Žilina začalo riešiť situáciu s divou zverou na Novom cintoríne: Odštartovala výstavba nového oplotenia

Mesto Žilina sa po upozorneniach nespokojných obyvateľov zaoberá vytvorením nového oplotenia okolo Nového cintorína v blízkosti Hradiska. Na cintorín sa dostáva zver, ktorá pustoší miesto a v okolí hrobov sa veľakrát nachádzajú výkaly, rozbité sklo a priestor je výrazne rozhrabaný.

O situácii sme informovali verejnosť prednedávnom a žiadali sme aj o stanovisko hovorcu mesta, ktorý sa vo veci vyjadril takto: „Mesto Žilina požiadalo Okresný úrad, odbor pozemkový a lesný o povolenie mimoriadneho lovu diviakov na nepoľovných plochách v intraviláne mesta. Okresný úrad povolil mimoriadny odlov dňa 14.6.2021, povolenie platí do 1.3.2022. Aktuálne sa pracuje na stavbe nového oplotenia v dĺžke 550 m, ktoré by malo byť dokončené do konca januára. Snáď to poveternostné podmienky dovolia. Veríme, že v najbližšej dobe sa nám spoločnými silami podarí eliminovať daný problém.“

V stredu 12. januára uverejnilo mesto Žilina na sociálnych sieťach video s popisom, kde sa hovorí o tom, že sa začala výstavba nového oplotenia, ktorá by mala zabrániť vstupu zvierat na daný pozemok. Oplotenie plánujú dokončiť do konca mesiaca, tak ako nám hovorca Miškovčík tvrdil aj v e-mailovej komunikácii.

Mesto zároveň upozorňuje verejnosť, aby dbala na dôkladné zatváranie hlavnej brány, ktorá mnohokrát býva otvorená a tým pádom má zver voľný vstup na pozemok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu