Zver pustoší Nový cintorín v Žiline, pri hroboch je porozbíjané sklo či výkaly. Samospráva už situáciu rieši


Foto: Zver pustoší Nový cintorín v Žiline, pri hroboch je porozbíjané sklo či výkaly. Samospráva už situáciu rieši

Na sociálnych sieťach sa v posledných dňoch začali obyvatelia mesta Žilina sťažovať na aktuálny stav Nového cintorína na Hradisku, ktorý pustoší zver. V okolí hrobov je priestor výrazne rozhrabaný, nachádza sa tam aj sklo či výkaly. Ľudia sa dožadujú oplotenia a nápravy, pretože škody, ktoré zver spôsobila, im nikto nenahradí.

V súvislosti s podnetmi sme oslovili aj hovorcu mesta Žilina Vladimíra Miškovčíka, ktorý nám potvrdil, že o situácii má odbor mestského úradu vedomosť a rieši ju. Mesto Žilina požiadalo Okresný úrad, odbor pozemkový a lesný o povolenie mimoriadneho lovu diviakov na nepoľovných plochách v intraviláne mesta. Okresný úrad povolil mimoriadny odlov dňa 14.6.2021, povolenie platí do 1.3.2022,“ dodal.

Samospráva pripravuje stavbu oplotenia

Vymedzenie priestoru sa nachádza na ulici Kvačalova, Petzvalova, Hôrecká cesta, Mateja Bela, Pod sadom, Pietna a urbársky ovocný sad medzi Závodím a Hájikom. Doplnil, že bolo organizovaných niekoľko akcií, ktoré boli zamerané na vyháňanie diviakov z oplotenej plochy cintorína.


„Aktuálne sa pracuje na stavbe nového oplotenia v dĺžke 550 m, ktoré by malo byť dokončené do konca januára. Snáď to poveternostné podmienky dovolia. Veríme, že v najbližšej dobe sa nám spoločnými silami podarí eliminovať daný problém,“ tvrdí Miškovčík.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu