VIDEO: Horskí záchranári pomáhali zranenému turistovi v Malej Fatre, počas zásahu čelili silnému vetru a snehu


Foto: VIDEO: Horskí záchranári pomáhali zranenému turistovi v Malej Fatre, počas zásahu čelili silnému vetru a snehu Foto: Horská záchranná služba

V nedeľu 19. decembra v podvečerných hodinách boli záchranári Horskej záchrannej služby z Malej Fatry vyslaní na pomoc zranenému mladému turistovi. Pomoc potreboval 21-ročný muž, ktorý si poranil dolnú končatinu v oblasti členka a nedokázal samostatne pokračovať.

„Prvú pomoc mu poskytli náhodní turisti, ktorí s ním ostali až do príchodu záchranárov. Nachádzali sa medzi Malým Kriváňom a Sedlom Bublen. Na pomoc mu pozemne išli piati profesionálni a traja dobrovoľní záchranári HZS, ktorí mu po príchode na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ spresňujú horskí záchranári na sociálnej sieti.

Zraneného turistu po ošetrení zateplili a pripravili na transport. Pomocou špeciálnych saní sa záchranári s mužom presunuli dolinou Zakraviarske priamo do údolia. Počas zásahu vyhotovili niekoľko záberov zachytávajúcich nepriaznivé poveternostné podmienky v Malej Fatre, ktorým museli čeliť. Po príchode na stanicu horskej záchrannej služby následne záchrannú akciu ukončili.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu