Na Obchodnej v Žiline obišli brezu a vytvorili nebezpečný výčnelok. Dopravný inšpektorát nariadil odstránenie


Foto:  Na Obchodnej v Žiline obišli brezu a vytvorili nebezpečný výčnelok. Dopravný inšpektorát nariadil odstránenie

Problematické miesto na nedávno rozšírenej Obchodnej ulici na sídlisku Vlčince upravia. Potenciálne nebezpečný výčnelok tvorený z obrubníkov a vysokého stromu, nachádzajúci sa v smere jazdy od ulice Matice Slovenskej do centra mesta, kritizujú predovšetkým motoristi.

Strom tvoriaci prekážku v ceste tak budú musieť odstrániť napriek tomu, že ho spočiatku chceli zachrániť. S požiadavkou na jeho zachovanie prišla mestská poslankyňa, dopravný inšpektorát sa však s riešením nestotožňuje. Rozšírenie ulice je nevyhnutné z dôvodu vysokej dopravnej vyťaženosti lokality.

Priebeh prác v súvislosti s brezou zasahujúcou do cesty sledovalo podľa poslankyne viacero obyvateľov Vlčiniec. Situáciu komentovali na sociálnych sieťach a niektorí ju aj osobne požiadali o záchranu.

„Bola som naozaj rada, že brezu jednoducho surovo nespílili. Osobne som oslovila pána riaditeľa Elzy s podporou a prosbou o jej záchranu. Nepredpokladala som však, že priestor brezy bude obrubníkmi takto ostro vyhranený,“ hovorí poslankyňa Iveta Martinková.


Samospráva aktuálne podniká potrebné administratívne kroky, aby bolo možné pristúpiť k realizácii zmeny. Odstráneniu predchádzala konzultácia všetkých zainteresovaných strán aj cestného správneho orgánu.

„Riešili sme to s dopravným inšpektorátom, stavebníkom a zhotoviteľom v inej súvislosti dopravnej situácie. Breza bude odstránená, bola to aj podmienka dopravného inšpektorátu. V súčasnosti čakáme na nadobudnutie právoplatnosti výrubového povolenia, následne bude strom odstránený,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Na Obchodnej ulici sa aktuálne čaká aj na zrealizovanie kompletného vodorovného dopravného značenia. Časť jazdných pruhov už bola vyznačená, stále však chýbajú niektoré kľúčové úseky. Motoristi mali v dôsledku chýbajúcich čiar problém so správnou jazdou a spôsobovali kolízne situácie. Dočasne tak pribudlo aj zvislé značenie upozorňujúce na zmenu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu