Výzvu na finančnú pomoc pani Janke sa podarilo naplniť za dva týždne, prispieť je možné aj ďalej priamo na účet DSS


Foto: Výzvu na finančnú pomoc pani Janke sa podarilo naplniť za dva týždne, prispieť je možné aj ďalej priamo na účet DSS

Výzvu na pomoc Žilinčanke pani Janke, ktorá bola zverejnená na známom slovenskom internetovom portáli ĽudiaĽuďom.sk, sa podarilo veľmi rýchlo naplniť. Jej cieľom bolo pomôcť tejto milej a zhovorčivej pani, ktorú pozná veľká časť obyvateľov mesta. Aktuálne totiž potrebuje financie na vykrytie nedoplatku v Domove sociálnych služieb (DSS) Straník, kam sa dostala po ťažkej životnej situácii.

Usmievavá žena žijúca vo svojom detskom svete sa s príchodom pandémie koronavírusu vytratila z ulíc Žiliny. Dôvodom malo byť podľa zverejnenej výzvy práve nevhodné zaobchádzanie zo strany príbuznej osoby, ktorá sa mala u ňu postarať.

„Málokto však vie, že za jej zmiznutím sa skrýva ťažký príbeh. Žena, kedysi plná života, optimizmu, sa týraním zmenila na trosku. Bola týraná príbuznou osobou, od ktorej sa očakávalo, že jej bude pomáhať. Našli ju v zúboženom stave v podmienkach hlboko presahujúcich ľudskú dôstojnosť - vychudnutá, špinavá, zatvorená v jednej miestnosti bez možnosti vykonávania základných fyziologických potrieb, vystrašená. V zariadení, kde je doteraz jej poskytli všetko, aby sa jej zdravotný stav pomaly dostal do normálu. “ uvádza iniciátorka na stránke ludialudom.sk/vyzvy/11890.

Keďže bola pani Janka umiestnená do domova sociálnych služieb a jej nízky invalidný dôchodok nepostačoval na úhradu pobytu a poskytovaných služieb, rozbehla sa výzva zameraná na jej finančnú podporu. Tú sa podarilo rýchlym tempom naplniť a potrebnú sumu 3000 eur vyzbierať v priebehu menej ako dvoch týždňov.


Mnohí ľudia sa aj napriek naplneniu cieľa ďalej zaujímajú o túto milú pani a prejavujú záujem jej pomôcť. Za týmto účelom bol po konzultácii s riaditeľom zriadený variabilný symbol na bankovom účte domova sociálnych služieb.

„Na podnet viacerých darcov som dnes kontaktovala pána riaditeľa s požiadavkou vytvorenia variabilného symbolu Janky Zaplatílkovej, aby boli peniaze priradené priamo k nej. Súhlasil - prikladám kompletné platobné údaje,“ uviedla Jana Murčová, ktorá je iniciátorkou výzvy na pomoc pani Janke.

VÚB IBAN: SK80 0200 0000 0032 8570 3757
VS: 10041962
Poznámka: Janka Zaplatílková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu