Na Vlčincoch museli spíliť masívnu vŕbu, poškodila ju búrka v polovici júla


Foto: Na Vlčincoch museli spíliť masívnu vŕbu, poškodila ju búrka v polovici júla Foto: čitateľka

Silné búrky spôsobujú v týchto týždňoch problémy na celom území Žilinského samosprávneho kraja, obyvatelia sídliska Vlčince boli v uplynulých dňoch svedkami z rezania dospelej vŕby ktorá sa nachádzala na ulici Tulská:

„Na Vlčincoch tento týždeň spílili obrovskú, krásnu vŕbu. Len tak, zo dňa na deň. Na tomto strome pred niekoľkými mesiacmi zrezali konáre, ktoré prevísali nad chodníkom a teraz jednoducho odstránili celý tento nádherný strom,“ sťažuje sa čitateľka, bývajúca v blízkosti miesta. 

Hovorca mesta potvrdil, že vŕbu spílili, dôvodom je obava o bezpečnosť obyvateľov, keďže strom bol po búrke v polovici júla výrazne poškodený a predstavoval riziko pre okoloidúcich. Samospráva nepotvrdila, či drevinu nahradí inou: 

„Uvedená drevina bola havarijne vyrúbaná, nakoľko počas búrky zo 14. júla 2021 došlo k ťažkému poškodeniu koruny a kmeňa. Aby sa predišlo možnej ujme na zdraví obyvateľov, pristúpilo sa k jej odstráneniu v čo najkratšom čase,“ dodal hovorca Žiliny Vladimír Miškovčík. Nebezpečný stav stromu ukazuje aj fotografia nižšie.

Zdroj: Mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu