V žilinskej nemocnici zaočkovali za tri dni takmer 600 zdravotníkov proti koronavírusu


Foto: V žilinskej nemocnici zaočkovali za tri dni takmer 600 zdravotníkov proti koronavírusu

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline odštartovala v utorok 5. januára 2021 očkovanie proti novému koronavírusu. Za prvé tri dni fungovania vakcinačného centra stihli zaočkovať už 587 ľudí. Úplne prvým zaočkovaným bol bývalý primár infektológie v dôchodkovom veku Igor Štúr.

„Robím, pretože ma to baví a momentálne to považujem za zmysel svojho života. Na očkovanie mám dva dôvody - pud sebazáchovy a snažím sa urobiť to, čo je najvhodnejšie pre vlastnú ochranu a ochranu okolia. Priebeh infekcie je nevyspytateľný bez ohľadu na rizikové faktory. Absolútne súhlasím s vakcináciou,“ uviedol bývalý primár infektológie.

Medzi prvými zaočkovanými proti SARS-CoV-2 v rámci Žiliny boli významní dlhoroční zdravotníci žilinskej nemocnice, ktorí zároveň patria do rizikovej skupiny.


Vakcinácia pokračuje v žilinskej nemocnici aj počas soboty. Jedno zaočkovanie trvá aj pre administratívny proces približne 5 minút. Od budúceho týždňa sa očakáva spustenie elektronického objednávania prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk, kde sa môžu nahlásiť externí zdravotníci a ďalšie skupiny vyčlenené Ministerstvom zdravotníctva SR.

„Pokračujeme i v sobotu, čo je nesmierne náročné pre náš tím, ktorý sa od pondelka nezastavil, no chceme toho stihnúť čo najviac. Ešte stále dolaďujeme organizáciu a priestory centra, preto ďakujeme za toleranciu a pochopenie pri občasných obmedzeniach,“ uvádza nemocnica na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline