Polícia opäť odhalila vysoký počet opitých vodičov, 23-ročný muž v Žiline nafúkal 2,63 promile


Foto: Polícia opäť odhalila vysoký počet opitých vodičov, 23-ročný muž v Žiline nafúkal 2,63 promile Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji venuje neustálu pozornosť dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Policajné hliadky realizujú rôzne námatkové kontroly na cestách, pričom okrem dodržiavania povinností vodičov vykonávajú aj dychové skúšky na alkohol.

Inak tomu nebolo ani v uplynulom 34. týždni tohto roka, kedy príslušníci zaevidovali v Žilinskom kraji celkom 55 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel až dvanásti nafúkali nad 1 promile.

Traja vodiči sa dychovej skúške odmietli podrobiť a štyria spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 23 z nich bola dychová skúška pozitívna.

V piatok 21. augusta popoludní sa v Žiline na Horevaží prevrátilo na bok osobné auto značky Citroën Berlingo. Vozidlo šoféroval 67-ročný vodič, ktorý bol pod vplyvom alkoholu. Pri dychovej skúške mu policajti namerali hodnotu 1,23 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,56 promile.


Galéria: 5 fotiek

V popoludňajších hodinách odhalila policajná hliadka opitého vodiča aj v meste Čadca. 25-ročný motocyklista, občan Českej republiky, sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,50 promile.

Na ďalší deň, v sobotu 22. augusta dopoludnia zastavila policajná hliadka na ceste II/484 v obci Vysoká nad Kysucou, časť Nižný Kelčov vodiča vozidla Peugeot 206. Pri kontrole bola u 44-ročného vodiča vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu policajti namerali 0,95 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,98 promile.

V ten istý deň krátko pred polnocou zastavila policajná hliadka v mestskej časti Žilina - Považský Chlmec vodiča vozidla Mercedes Benz. 23-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,26 mg/l alkoholu dychu, čo je v prepočte 2,63 promile.

Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina