Za 802 vyriešených podnetov v odkaze pre starostu získala Žilina ocenenie Zlaté vedro 2019


Foto: Za 802 vyriešených podnetov v odkaze pre starostu získala Žilina ocenenie Zlaté vedro 2019 Foto: Mesto Žilina

Žilinská samospráva získala od tvorcov projektu Odkaz pre starostu ocenenie Zlaté vedro v kategórii miest nad 20 000 obyvateľov, za rok 2019 sa mestu podarilo vyriešiť 802 podnetov z 2 155 nahlásených.

Do hodnotenia mimovládnej organizácie Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť vstupuje nielen pomer vyriešených podnetov, ale aj ich náročnosť a spôsob komunikácie s občanmi.

Žilinská samospráva využíva projekt od minuloročného februára, okrem vyše osemsto vyriešených podnetov čaká ďalších 1 172 na riešenie. Viac než v Žiline využívajú Odkaz pre starostu už len obyvatelia Bratislavy na komunikáciu problémov smerom k Magistrátu hlavného mesta. Žilina má najvyšší počet vyriešených podnetov a druhý najvyšší počet podnetov v riešení.



„Používanie Odkazu pre starostu nám značne uľahčilo a zjednodušilo komunikáciu s občanmi pri riešení podnetov. Odpadli viaceré administratívne úkony a vďaka prepracovanému administračnému rozhraniu je spracovanie podnetov rýchlejšie, prehľadnejšie a systematickejšie,“ uviedol k oceneniu primátor Peter Fiabáne.

Projekt Odkaz pre starostu funguje aj vďaka nenávratnej dotácii z európskych zdrojov, na projekt Odkaz pre starostu 2.0 získal Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v roku 2018 sumu viac než 356-tisíc eur z Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky. Aj vďaka tomu je projekt poskytovaný mestu Žilina bezodplatne.

Zdroj: Mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu