Nové letné menu Pancha Skybar: Jedlá inšpirované Áziou a koktejly s výhľadom na Žilinu


Foto:  Nové letné menu Pancha Skybar: Jedlá inšpirované Áziou a koktejly s výhľadom na Žilinu

Pre záujem hostí je “Pancha” otvorená viac dní v týždni. V septembri 2019 bol v Žiline na najvyššom poschodí Holiday Inn Žilina otvorený dizajnový Pancha Skybar, ktorý od otvorenia ponúka kombináciu barového, gastronomického a hudobného zážitku počas piatku a soboty. 

Po opätovnom otvorení si môžete prísť pochutnať na vynikajúcich jedlách inšpirovaných Áziou vrátane troch variantov čoraz populárnejšieho poke, teda misky s ryžou, naukladanou zeleninou doplnenou o rybu či mäso.

Novinkou okrem samotných jedál a novej koktejlovej ponuky sú aj rozšírené otváracie hodiny - vychutnať si orientálny gastrozážitok môžete už počas štyroch dní v týždni - od stredy do soboty vždy od 17:00 hodiny, pričom kuchyňa je otvorená v každom z týchto dní až do 23:00. Relaxovať pri kvalitnej hudbe a koktejloch následne môžete, samozrejme, dlho do noci.

V pravej ázijskej kuchyni nesmie chýbať ani tradičná polievka Tom Yum, ktorá zahreje a zasýti svojou pikantnosťou či chrumkavé jarné rolky. Letné chuťové vnemy rozvíria gyoza, najmä v Japonsku obľúbené pirôžky z ryžového cesta, plnené hovädzím mäsom so zázvorom, kuracím s teriyaki či zeleninou s tofu.

Vedeli ste, že pôvod taštičiek gyoza siaha do Číny a v preklade znamená “nežné uši”? Svoju dokonalú gastronomickú predstavu o Ázii si nakombinujete sami vďaka omáčkam - arašidová s limetkou, sójová s wasabi, teriyaki či japonská majonéza.

„Veľmi sa tešíme, že sa nám tento koncept podaril zrealizovať, stále sa snažíme sledovať, čo by ľudí mohlo potešiť tak ako z pohľadu gastronómie, tak z pohľadu večernej párty. Ázijská kuchyňa sa všeobecne teší popularite medzi ľuďmi a my sme chceli, aby sa naša gastronómia posunula zasa o kúsok ďalej. Vedeli sme, že chceme Poke a vďaka tomu, že sme sa dali dokopy so skvelými kuchármi, vznikla kompletná ponuka, ktorá sa bude rozširovať o ďalšie jedlá,“ dodáva Martin Mihálik, manažér baru.

Ako podotkol, všetky suroviny sú od lokálnych dodávateľov a pridal aj tip na vyskúšanie: „Všetko so všetkým u nás hrá, odporúčam kombináciu Jarná rolka ako predjedlo a k tomu Poke Shrimply the best s výborne namiešanou Amarezzou, kde základ tvorí Aperol.“

V menu naďalej zostáva aj populárny koktejl Panchita servírovaný v žiarovke, ktorý sa za krátku dobu stal symbolom dizajnového baru. Doplnia ho lákavé novinky:

„Snažil som sa vytvoriť nové cocktail menu tak, aby bolo chutné a rozmanité. Nie som zastánca veľkých extrémov v oblasti cocktailov. Ľudia si vedia vybrať z ponuky zaujímavú kombináciu chutí, ale aj zjavnú voľbu podľa vzhľadu, na čom si dávame záležať. Zaručene nemáme v menu cocktail, ktorý by ostal nepovšimnutý,“ dodáva hlavný barman Miroslav Klačanský.

Nachádzajúce udalosti, celé menu aj možnosť zarezervovať si svoj zážitok nájdete na www.pancha.sk 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Pancha Skybar