Opitý 55-ročný vodič, ktorý usmrtil pri obci Strečno chodca, spôsobil ďalšie dve nehody


Foto: Opitý 55-ročný vodič, ktorý usmrtil pri obci Strečno chodca, spôsobil ďalšie dve nehody Foto: KR PZ Žilina

V utorok 28. apríla podvečer došlo na ceste prvej triedy pri obci Strečno k vážnej dopravnej nehode. Vodič idúci na aute značky Škoda Superb s evidenčnými číslami okresu Kysucké Nové Mesto narazil do chodca pri jazde po ceste prvej triedy v smere zo Žiliny do Martina.

Po zrážke však nezastavil ale pokračoval ďalej, počas svojej jazdy ohrozoval aj iných účastníkov cestnej premávky a spôsobil ďalšie dve dopravné nehody.

Unikajúceho 55-ročného vodiča zastavila policajná hliadka až na konci diaľnice D1 v katastri obce Krpeľany (okres Martin) a to na základe informácií od pohotového svedka. Následne bola u neho vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,94 promile.

„Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile. Vyšetrovateľ už obvinil 55-ročného muža, vodiča Škody Superb, ktorý včera v katastri obce Strečno narazil do 60-ročného chodca, ktorý prechádzal cez cestu. Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ informuje polícia.


Galéria: 3 fotky

Počas pokračujúcej jazdy vodič Škody Superb spôsobil ďalšie dve dopravné nehody, pri ktorých si opäť nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody a pokračoval v jazde. Pri týchto nehodách našťastie k zraneniu osôb nedošlo.

Vodič čelí obvineniu z trestných činov usmrtenia a neposkytnutia pomoci

Polícia opätovne žiada verejnosť, najmä vodičov, ktorí sa v čase medzi 17:00 a 17:20 hod. pohybovali na ceste I/18 medzi Žilinou a Krpeľanmi a disponujú kamerovým záznamom zachytávajúcim jazdu tmavomodrej Škody Superb, aby sa prihlásili a poskytli tieto informácie prípadne zábery.

Svedectvo k stretu vozidla s chodcom prípadne iné dôležité informácie je možné poskytnúť na linke 158, alebo formou správy na facebookovej stránke Polícia SR - Žilinský kraj.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina