Po nehode na Rajeckej ceste prišiel o vodičský preukaz 20-ročný vodič, polícia prípad vyšetruje


Foto: Po nehode na Rajeckej ceste prišiel o vodičský preukaz 20-ročný vodič, polícia prípad vyšetruje

V pondelok 6. apríla došlo v čase okolo 16:00 hod. na Rajeckej ceste v Žiline k dopravnej nehode, pri ktorej museli zasahovať všetky záchranné zložky. Podľa prvotných informácií operačného strediska hasičského a záchranného zboru išlo o náraz jedného vozidla so zranením účastníka, polícia neskôr upresnila detaily.

„20-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo BMW v smere jazdy od Rajca na Čadcu. Následne za doposiaľ presne nezistených okolností prednou časťou vozidla narazil do zadnej časti pred ním idúceho osobného motorového vozidla Hyundai, ktoré viedol v tom istom smere jazdy 57-ročný vodič,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Po náraze bolo vozidlo Hyundai najskôr odhodené vľavo mimo vozovku do kovového zábradlia a následne späť na cestu.  Pri náraze utrpel 57-ročný vodič zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 7 dní.

„U vodičov alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. 20-ročnému vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 2.200 eur,“ spresnil Moravčík.


Dvaja svedkovia, ktorí sa nachádzali na mieste nehody, nás informovali, že jej mala predchádzať rýchla jazda troch osobných áut. Tie sa mali rútiť po ceste prvej triedy a prechádzať z pruhu do pruhu.

„Naháňali sa tam na Porsche a dvoch BMW, išli cez 150 km/h a narazili do staršieho pána, čo išiel na aute,“ uviedol čitateľ Milan. Rovnaké svedectvo nám poskytla aj iná čitateľka: „Som medzi prvými tej nehody, všetko som videla a hlásila policajtom. Obiehali nás na troch autách šialene rýchlo a potom vpálili do pána na červenom autíčku. Keby som predtým nezakričala mužovi, nech zabrzdí, vletíme tam aj my.“

Polícia sa prípadom zaoberá, ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj právna kvalifikácia skutku sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu