Dopravný podnik mesta Žiliny dodatočne dezinfikuje všetky svoje autobusy aj trolejbusy


Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny dodatočne dezinfikuje všetky svoje autobusy aj trolejbusy

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) reaguje na aktuálnu situáciu a možné riziká šírenia koronavírusu, a preto vo všetkých autobusoch a trolejbusoch vykoná počas nadchádzajúceho víkendu dodatočnú dezinfekciu interiéru.

Dnes bol na Slovensku potvrdený prvý prípad infekcie koronavírusom, pozitívny test má 52-ročný pán v Bratislavskom okrese. Muž s potvrdeným ochorením nemá cestovateľskú anamnézu.

Ako sme informovali včera, k rovnakému opatreniu pristúpila aj spoločnosť SAD Žilina. Jeden z dvoch zmluvných poskytovateľov prímestskej dopravy v Žilinskom samosprávnom kraji postupne dezinfikuje takmer 300 vozidiel.


„DPMŽ dbá o maximálnu čistotu svojich vozidiel, aby bola preprava pre cestujúcich komfortná a bezpečná. Preto so súvisiacou hrozbou šírenia koronavísuru COVID-19 prijal preventívne opatrenie vo forme dodatočnej dezinfekcie interiéru všetkých prevádzkovaných vozidiel, ktorá sa bude vykonávať v dňoch 7.3 - 8.3.2020. Dezinfikované budú všetky madlá, držadlá a opierky v interiéri,“ informuje žilinský dopravný podnik na webe.

Okrem aktuálneho mimoriadneho opatrenia je každý autobus aj trolejbus minimálne raz mesačne kompletne umytý, očistený a dezinfikovaný. Čistenie sa týka aj podláh a bočných stien.

Dopravné podniky v súvislosti s aktuálnou situáciou žiadajú cestujúcich, aby sa správali rozumne a zodpovedne, a dodržiavali základné pravidlá prevencie voči prenosu infekcie koronavírusu. V prímestských autobusoch SAD Žilina bude prebiehať informačná kampaň. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ