FOTO: Opravu cesty na Semeteši komplikuje spodná voda, odborníci hľadajú vhodné technické riešenie


FOTO: Opravu cesty na Semeteši komplikuje spodná voda, odborníci hľadajú vhodné technické riešenie
Galéria: 4 fotky
Foto: Žilinský samosprávny kraj

Žilinský samosprávny kraj dnes 31. októbra informoval o aktuálnom stave prác na rekonštrukcii tankodromu na Semeteši. Oprava frekventovanej cesty medzi obcami Turzovka a Semeteš, ktorá je spojnicou medzi Horným Považím a Kysucami, začala ešte koncom septembra. V súčasnosti sú práce mierne spomalené a to kvôli zhoršeným geologickým podmienkam.

„Stavebné práce skomplikovala spodná voda. Podložie vozovky tvorené z plastických ílov je značne podmáčané výronmi podzemných vôd a celkovo tak sťažujú rekonštrukciu samotnej cesty. Odborníci v súčasnosti navrhujú vhodné technické riešenie, ktoré by vzhľadom na nepriaznivý stav podložia cesty, ako aj nevhodnú geológiu, zabezpečilo jej prevádzkyschopnosť,“ uvádza ŽSK vo svojom stanovisku na sociálnej sieti.

Pre Žilinskú župu je v tejto chvíli prioritou zabezpečiť zjazdnosť cesty, aby bol možný aj výkon zimnej údržby. Zimné obdobie sa totiž nezadržateľne blíži.

Všetky ukončené, pripravované alebo práve realizované rekonštrukcie a opravy ciest v Žilinskom samosprávnom kraji môžete sledovať aj v interaktívnej mape: http://www.zilinskazupa.sk/doprava/rekonstrukcie-ciest-mostov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilinský samosprávny kraj