Na Deň rodiny v Budatínskom parku bez starostí - praktické informácie


Foto: Na Deň rodiny v Budatínskom parku bez starostí - praktické informácie Foto: Žilinský samosprávny kraj

V nedeľu 19. mája bude Budatínsky park dejiskom oslavy s atraktívnym a zábavným programom pri príležitosti Medzinárodného dňa rodiny. Žilinská župa pripravila pre návštevníkov praktické informácie, ako sa na podujatie dostať, kde parkovať a čo všetko môžu využiť z programovej ponuky Dňa rodiny.

DOPRAVA

Do Budatínskeho parku sa má verejnosť možnosť dostať mestskou hromadnou dopravou. Linky 21, 22, 27, 29 a 30 majú zastávku na Námestí hrdinov, odkiaľ je možné za pár minút prejsť pešo  popri Váhu do areálu Budatínskeho hradu (https://imhd.sk/za/cestovny-poriadok/zastavka/344/Nam-hrdinov).

Cyklisti môžu na jazdu do Budatína využiť cyklochodník  popri Váhu. Pri vstupoch do parku (aj od hlavného vchodu, aj pri vstupe zo zadnej časti parku od sútoku Kysuce a Váhu) sú vybudované cyklostojany. V prípade, ak by ich počet nebol postačujúci, je možné upevniť bicykel o oplotenie parku.

Pre návštevníkov, ktorí sa rozhodnú prísť autom, bude zabezpečené parkovanie na starej ceste (II/583) v smere z Budatína do Tepličky nad Váhom, kde bude dočasne zriadená jednosmerná premávka. Keďže parkovacích miest priamo pri Budatínskom hrade je málo, pre zachovanie plynulej a bezpečnej premávky odporúčame návštevníkom prioritne parkovať na odstavných plochách, ktoré budú vyhradené a zriadené špeciálne na túto príležitosť. Vyzývame vodičov, aby neparkovali pred garážami a vchodmi do rodinných domov v uličkách priamo pri Budatínskom parku a neblokovali tak ich obyvateľov.


PROGRAM A REGISTRÁCIA

Bohatý kultúrny program je pripravený na hlavnom pódiu pri vstupe. Južná terasa bude patriť škole tanca a zážitkovým aktivitám so psíkmi. Vo Východnom paláci sa budú premietať filmy.

V areáli parku budú na detských návštevníkov čakať stanovištia desiatich neziskových organizácií, kde sa zapoja do zábavných aktivít a netradičných úloh. Rodiny, ktoré budú mať záujem zapojiť sa vybraných aktivít, sa môžu registrovať buď pri hlavnom vstupe, alebo pri vstupe zo zadnej časti parku. Každá rodina dostane mapku, do ktorej si bude značiť účasť na jednotlivých stanovištiach. Odmenou za splnenie určitého počtu aktivít bude sladký darček.

Vstup na podujatie je zadarmo. Pri organizácii tohtoročného Dňa rodiny sa spojili Žilinský samosprávny kraj, mesto Žilina, Krajské kultúrne stredisko, Považské múzeum v Žiline a Nadácia na podporu rodiny ŽSK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj