Startup MUVIT uľahčuje sťahovanie a prepravu. Stojí za ním mladý tím zo Žiliny


Foto: Startup MUVIT uľahčuje sťahovanie a prepravu. Stojí za ním mladý tím zo Žiliny Foto: Tím MUVIT zo Žiliny

Sťahovanie je vec, ktorá sa zrejme skôr či neskôr prihodí každému z nás. Či už ide o sťahovanie za prácou, do nového príbytku, alebo len o potrebnú zmenu prostredia.

S plánovaním sťahovania prichádzajú aj rôzne problémy ako komplikovaná komunikácia, časová flexibilita prepravcov, či neprehľadnosť ich cenníkov. Partia chalanov zo Žiliny však prišla s revolučným nápadom, ako tieto problémy zjednodušiť.

V čom presne sa líši webová aplikácia zvaná “Muvit”? Spýtali sme sa tých najpovolanejších, zakladateľov spoločnosti.

Na začiatok, čo presne je MUVIT?

Tak ako mnohým z vás už napovie “anglický” názov, Muvit je jednoduchá webová aplikácia, ktorá spája dopyt po sťahovacích a prepravných službách s menšími prepravcami. Okrem prepravy je taktiež možnosť využiť sťahovacie služby. Či už sa jedná o domy, byty alebo kancelárie.

Celé to funguje relatívne jednoducho, zákazník zadá objednávku a postupne čaká na cenové ponuky od vodičov. Následne si môže vybrať na základe cenovej relácie, hodnotení vodičov a ostatných parametrov tú ponuku, ktorá sa mu pozdáva najviac.

Viete nám ozrejmiť počiatok tejto myšlienky a ako vôbec vznikol koncept MUVIT?

Celé to začalo počas nášho štúdia v zahraničí, keď sme si ako správni študáci kupovali nábytky z druhej ruky v študentskom bazáre. Keď sa nám podarilo uzavrieť jeden skvelý deal, gauč len za odvoz, rozhodli sme sa ho odniesť na vlastných rukách. Počas tej strastiplnej cesty cez mesto s gaučom nad našimi hlavami, sme si uvedomili, že obdobná služba, ktorá by pomáhala riešiť problémy ohľadom prepravy, na Slovensku neexistuje. 

V čom sa MUVIT odlišuje od veľkých sťahovacích firiem?

V prvom rade, my nie sme sťahovacia firma. Sme sprostredkovateľ sťahovacích a prepravných služieb. Snažíme sa zjednodušiť všetky procesy, s ktorými sa ľudia musia potýkať. Menovite sú to napríklad komplikované cenníky, ktorým málokto rozumie alebo neustále vyvolávanie či plánovanie samotnej prepravy. Vďaka Muvitu celý tento proces viete vybaviť na pár klikov

Takže v podstate, taká obdoba úspešných konceptov ako Uber respektíve Taxify?

Niečo na podobnú notu. Avšak preprava tovaru je, pri všetkej úcte k vyššie spomenutým spoločnostiam, trošku komplexnejšia ako taxíky. V taxíku môže voziť takmer hocikto, kto má vodičské oprávnenie. U nás to tak úplne neplatí. Vždy sa chceme uistiť, že naši vodiči sú spoľahliví a kvalitní. 


Kto presne sú vaši vodiči?

Momentálne sú to najmä prepravcovia a a poskytovatelia sťahovacích služieb,  s dlhoročnými skúsenosťami v tomto priemysle. Každopádne V Muvite môže jazdiť každý, od profesionálov až po ľudí, ktorí si chcú sťahovaním, či prepravou tovaru príležitostne privyrobiť. Dávame však si záležať na ich prístupe. Ten si overujeme na osobnom stretnutí, ktoré nasleduje po počiatočnej registrácií v systéme.

Službu spúšťate výlučne v Žiline alebo je možné ju využiť aj v iných mestách?

Začíname v troch okresoch a to menovite Žilina, Bytča a Kysucké Nové Mesto. Samozrejme, kontinuálne pracujeme na expanzii a veríme, že v blízkej dobe bude možné využiť MUVIT aj v ďalších častiach Žilinského kraja a celej Slovenskej Republiky.

Z vašich odpovedí vyznieva MUVIT ako relatívne komplexný projekt, podieľa sa na ňom viac ľudí?

Samozrejme. Keďže máme vzdelanie z rôznych oblastí, tomu zodpovedajú aj tímy v rámci projektu. Celkovo sa nám v obmedzených podmienkach podarilo vytvoriť skvelo fungujúci tím 8 ľudí, ktorí denno denne makajú na zlepšení Muvitu. Nutno podotknúť, že takmer všetci z nás, sme ešte v nejakej forme študenti vysokých škôl.  

Koľko Vám, ako študentom, trvalo dostať projekt do podoby, v ktorej je dnes?

Od počiatočnej myšlienky do dnešného dňa ubehli viac než 3 roky. Bolo to turbulentné obdobie, ale napokon sme tu a fungujeme. 

Spomínali ste, že viacero z vás študovalo v zahraničí, je práve tento projekt dôvodom Vášho návratu domov?

Každý jeden z nás si vyskúšal zahraničie. Možno práve to bolo jedným z dôvodov prečo sme sa rozhodli do Muvitu investovať toľko energie,času a prostriedkov. Každopádne, možnosti sú v dnešnej dobe naozaj obrovské , a nezáleží tak na geografickej polohe, ale skôr na odhodlaní a pracovitosti ľudí. Ale všetkých nás určite teší, že sme začali práve v Žiline!

Ďakujeme za rozhovor a veríme, že o Vás ešte budeme počuť!

My ďakujeme! 

 

 

Bližšie informácie nájdete na www.muvit.sk

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Muvit