Protestujúci farmári z východného Slovenska pôjdu v pondelok aj cez Žilinu a popod Strečno


Foto: Protestujúci farmári z východného Slovenska pôjdu v pondelok aj cez Žilinu a popod Strečno Foto: Iniciatíva poľnohospodárov

Farmári, ktorí vyštartujú na protest v pondelok 18. februára ráno z východného Slovenska, budú prechádzať aj cez Žilinu a popod Strečno. Ich konečná zastávka je v hlavnom meste, kam by mali doraziť v utorok 19. februára. 

„S našimi traktormi vyrážame z Bardejova a Gyňova pri Košiciach naprieč Slovenskom. V utorok vyrážame z Kolárova. Na presun do Bratislavy sme naplánovali 3 trasy. Pokiaľ sa chcete pripojiť, či informovať o ďalších detailoch, neváhajte kontaktovať našich koordinátorov na jednotlivých trasách. Ak nemôžte s nami ísť traktormi alebo inou technikou až do Bratislavy, môžete sa na ľubovoľnom úseku pripojiť a vami zvolenú časť protestnej jazdy absolvovať spolu s nami,“ uvádzajú organizátori protestu.

Podľa informácií Iniciatívy poľnohospodárov sa do protestu zapojí rôznym spôsobom približne 1000 strojov. Poľnohospodárov zmobilizovala smrť farmára zo Šamorína, v Bratislave chcú dosiahnuť rokovanie za okrúhlym stolom so zástupcami vlády. 

Protest má vyjadriť nespokojnosť s aktuálnou situáciou a poukázať na to, že slovenskí farmári sú utláčaní. „Toto všetko sa deje kvôli tomu, že štát nás farmárov nechráni, ale naopak, necháva nás utláčať veľkými podnikateľmi a silnou korupciou,“ uvádza sa na stránke iniciatívy.


Očakávaný prejazd protestujúcich cez Žilinu je v čase okolo 17:30 hod., preto je predpoklad, že kolóna strojov bude prechádzať cestou pod Strečnom približne pol hodinu predtým.

Kontaktné údaje na koordinátorov protestnej jazdy severnou trasou cez Žilinu:

  • Ivo Belejčák (0905 904 723)
  • Anton Vdovjak (0903 813 021) 

Ak máte záujem podporiť protestujúcich farmárov, všetky potrebné informácie získate na webovej stránke iniciatívy poľnohospodárov https://iniciativapolnohospodarov.sk/podporte-nas.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu