Street art maľbu na zastávke Bernolákova v Žiline neznámy vandal presprejoval


Foto: Street art maľbu na zastávke Bernolákova v Žiline neznámy vandal presprejoval Foto: Gymza mení Bernoláčku k lepšiemu

V roku 2018 sa podarilo skupinke stredoškolákov z Gymnázia Hlinská Žilina a Súkromnej strednej umeleckej školy skrášliť priestor autobusovej zastávky na Bernolákovej ulici v Žiline. Stovky ľudí denne tak čaká na svoj spoj v krajšom prostredí, oživiť fádny priestor sa podarilo aj vďaka graffiti maľbe Antona Bernoláka.

Neubehol ani rok a študenti, ktorí prvú premenu realizovali aj za pomoci tzv. crowdfuningu, teda verejnej zbierky, ohlásili zámer zrevitalizovať aj druhú časť. Žiaľ, v týchto dňoch neznámy vandal pretrel maľbu, na ktorom dobrovoľníci pracovali dlhé hodiny.

„Ďakujeme za inteligentné indivíduum, ktoré sa takto nádherné prezentovalo na našom streetarte. Veríme, že to naozaj stálo za to a tvoje ego je na najvyššom bode. Naozaj ďakujeme. Rátali sme s tým, že sa niečo také stať môže, no štýl maľby a pozitívny ohlas nám dávali najavo, že spoločnosť je dostatočne inteligentná.. avšak opak je pravdou,“ informovali dnes dobrovoľníci na stránke projektu Gymza mení Bernoláčku k lepšiemu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu