Silný vietor vyvracia stromy a spôsobuje výpadky elektriny, hasiči aj elektrikári sú v pohotovosti


Foto: Silný vietor vyvracia stromy a spôsobuje výpadky elektriny, hasiči aj elektrikári sú v pohotovosti Foto: ilustračné

Počas uplynulej noci začal silný vietor v Žilinskom kraji spôsobovať problémy s dodávkou elektriny a vyvracať stromy. Hasiči aj elektrikári sú v neustálej pohotovosti a zasahujú v rôznych častiach kraja. Na frekventované cesty aj elektrické vedenia popadali stromy. Vo viacerých prípadoch boli elektrické vedenia poškodené.

Stredoslovenská distribučná (SSD) informovala, že momentálne rieši 8 porúch na úrovni vysokého napätia a 45 porúch na vedeniach nízkeho napätia. Bez prúdu je 58 trafostaníc, čo má dosah na približne päťtisíc domácností. 

Najviac postihnutou oblasťou sú Kysuce, konkrétne Makov, Krásno nad Kysucou, Čadca, ďalej Čičmany a Liptov. Pracovníci SSD sú v teréne a pracujú na tom, aby mali všetci obyvatelia elektrinu čo najskôr. V niektorých lokalitách však ešte len hľadajú konkrétne miesta s poškodeným vedením.

„V oblastiach kde je to možné prepínajú dispečeri a údržbári odberateľov na alternatívne okruhy, aby mali elektrickú energiu aj počas odstraňovania závad,“ informoval Miroslav Gejdoš , hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná, a. s.


Hasiči v Žilinskom kraji vykonali od polnoci doteraz vyše 30 výjazdov. Zasahovali pri strhnutých strechách, popadaných stromov a asistovali pri odstraňovaní prekážok z ciest v lokalitách ako Žilina, Varín, Dlhé Pole, Stráža, Strečno, Petrovice,  Zázrivá, Turzovka, Liptovský Hrádok, Námestovo. Na štátnej ceste I/18 pod Strečnom odstraňovali spadnutý strom, pričom premávku usmerňovala polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu