Mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva začalo obštrukciou, napokon poslanci návrh schválili


Foto: Mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva začalo obštrukciou, napokon poslanci návrh schválili Foto: ilustračné

Na dnešný deň zvolal primátor Žiliny Igor Choma mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktoré začalo na Radnici mesta Žilina krátko po desiatej hodine. Na prezenčnej listine sa prezentovalo svojim podpisom 21 poslancov, v následnom hlasovaní o zložení návrhovej komisie však hlasovalo len 11 poslancov.

Dôvodom bolo podľa prednesených informácií to, že primátor nepreložil rokovanie z dôvodu krytia so župným zastupiteľstvom. O tento krok ho požiadali poslanci, ktorí mali na dnešný deň naplánované zasadnutie zastupiteľstva na Komenského ulici v budove Úradu Žilinského samosprávneho kraja.

Na rokovaní sa zo šiestich poslancov, ktorí sú súčasne mestskými aj župnými poslancami, objavila Ľudmila Chodelková a Martin Kapitulík.

Po krátkej päťminútovej prestávke nakoniec poslanci schválili program rokovania 18 hlasmi. Rokovanie o investíciách v tohtoročnom mestskom rozpočte tak pokračuje, jedným z bodov je aj financovanie štúdie na Areál športu Dubeň v Žiline.



Priamy prenos zo zasadnutia môžete sledovať nižšie




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu