Zriadiť zastávku na Nemocničnej bolo skvelým nápadom, prešlo ňou už viac ako 54 000 cestujúcich


Foto: Zriadiť zastávku na Nemocničnej bolo skvelým nápadom, prešlo ňou už viac ako 54 000 cestujúcich Foto: SAD Žilina

Autobusová zastávka SAD, ktorú pred viac ako rokom zriadili na ulici Nemocničná sa dnes môže pochváliť počtom cestujúcich, ktorí ňou prešli. Podľa informácií SAD Žilina to bolo viac ako 54 000 a mnohí ľudia si ju naozaj pochvaľujú. Nachádza sa totiž medzi zastávkami A. Bernoláka a Na Horevaží, Tesco hypermarket. Autobusy zastavujú v oboch smeroch a tak sa veľkému počtu ľudí skrátila cesta či už do školy, práce alebo mesta. 

Cestujúci môžu túto zastávku využiť na linkách smer Rajec, Čičmany, Lietavská Lúčka, Babkov, Brezany, Ovčiarsko, Bytča cez Hričov.

Svoju spokojnosť nad užitočnosťou zastávky Nemocničná vyjadril aj generálny riaditeľ SAD Žilina Peter Pobeha.

„Cestujúci si na zastávku rýchlo zvykli. Dokonca tí, ktorí prichádzajú do nemocnice z oblasti Kysúc či Terchovskej doliny autobusovou dopravou, na autobusovej stanici vystúpia zo svojho autobusu a prestupujú na autobus smer Rajec či Bytča a pokiaľ využívajú našu dopravnú kartu, za 0,59 eura sa dovezú bezprostredne k areálu nemocnice, pričom nemusia prestupovať na MHD. Touto zastávkou sme doplnili sieť zastávok na území mesta, ktoré umožňujú cestujúcim z regiónov vystúpiť čo najbližšie k cieľu ich cesty.“

Zastávku využívajú aj pacienti navštevujúci žilinskú nemocnicu či žiaci, ktorí chodia do neďalekých stredných škôl, alebo na gymnázium na sídlisku. Medzi cestujúcimi sú aj obyvatelia sídliska Vlčince, ktorí sa presúvajú spojmi SAD do Bytče, Rajca, Rajeckých Teplíc, alebo okolitých obcí a tiež zamestnanci úradov a podnikov.

Dopravca sa snaží cestujúcim vytvárať podmienky na zvýšenie komfortu a kvality poskytovaných služieb. Či výhodnejším cestovaním s dopravnou kartou SAD Žilina, bezplatným wi-fi pripojením v autobusoch, dostupnosťou potrebných informácií prostredníctvom webovej aplikácie Môjbus, úpravou cestovných poriadkov, ale práve aj vytváraním nových zastávok.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu